Redactia.ro
Home » Știri » Marius Budăi face anunțul momentului pentru milioane de români. Ce se întâmplă, de fapt, după recalcularea pensiilor

Marius Budăi face anunțul momentului pentru milioane de români. Ce se întâmplă, de fapt, după recalcularea pensiilor

Românii vor primi un salariu minim mai generos începând cu 1 iulie 2024! Marius Budăi, anunț oficial 

Pensiile reprezintă unul dintre cele mai discutate subiecte ale momentului, despre care majoritatea oamenilor așteaptă vești. Ministrul  Muncii, Marius Budăi, a anunțat că veniturile vârstnicilor vor fi calculate și fiecare va primi suma pe care o merită. Mulți se întreabă, însă, dacă pensiile vor crește, motiv pentru care oficialul a venit cu clarificări.

Vestea momentului despre pensii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre recalcularea pensiilor, unul dintre cele mai interesant subiecte ale momentului în plan financiar. Mulți pensionari se tem că veniturile lor vor scădea după această reanalizare, însă oficialul a ținut să clarifice situația în acest sens. Astfel, aflăm de la ministru că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării, ci această acțiune este menită să le ofere românilor banii care li se cuvin.

”Așa cum am promis, eu, alături de colegii mei din minister și de la Casa de Pensii, pentru că nu lucrez singur, am acolo o echipă care îmi este alături. Am înaintat spre o primă lectură, avem și materialul trecut pe curat, într-o sinteză. Avem variantele de legi, am plecat, așa cum a promis PSD, de la Legea 127, deoarece principiul de acolo este unul corect în rezolvarea inechităților. Sunt câteva aspecte care trebuie îmbunătățite, sunt în acest material, după care vom avea și decizia în Coaliție, după discuții și cu partenerii sociali. Principiul important este că nicio pensie să nu scadă în urma recalculării”, a declarat Marius Budăi la televizor.

Ministrul Muncii a explicat că ar trebui schimbată formula de calcul, analizate anumite aspecte, astfel încât să obțină cel mai bun rezultat. Specialiștii au început deja treaba și promit că vor acționa în favoarea cetățenilor. A lăsat de înțeles că totul depinde de cum vor evolua discuțiile cu Ministrul Finanțelor, care va avea de dat un răspuns decisiv în tot acest demers.

Deși a ținut să îi linștească pe români, oficialul Budăi a refuzat însă să dea detalii concrete despre formula de calcul şi indicele la care se va raporta viitoarea lege. Tot de la ei aflăm că noua formulă de calcul este menită să rezolve orice fel de problemă, de la inechităţile între bărbaţi şi femei până la cele dintre românii care au ieşit la pensie în baza unor legi diferite.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: