Redactia.ro
Home » Stil de viață » Marțea Mare: Rugăciunea pentru Protecție Divină și Pocăință

Marțea Mare: Rugăciunea pentru Protecție Divină și Pocăință

Rugăciunea din Marțea Mare ne aduce protecție divină și ne oferă iertarea păcatelor. Este bine să o rostim cu credință până la sfârșitul zilei pentru a simți prezența Domnului alături de noi.

“O, Doamne, Dumnezeul meu, în fața măreției Tale, recunosc umil nevrednicia mea și mărturisesc slăbiciunile și sărăcia sufletului meu. Îți implor, o, Izvor nesecat de bunătate și milă, să deschizi cerurile și să-mi revărsi asupra mea harul Tău. Dăruiește-mi lacrimi de pocăință, ca să-mi spăl și curăț sufletul de păcatele care mă apasă, cu o căință sinceră și profundă. În rugăciunea mea, îl invoc pe Sfântul Ioan Botezătorul, martor al credinței și cel mai mare dintre prooroci, așa cum l-a numit Fiul Tău în Sfânta Evanghelie. El, care L-a arătat pe Hristos poporului, L-a botezat în Iordan și a fost martor la deschiderea cerurilor și la coborârea Duhului Sfânt.

Te rog, Sfinte Ioan, mijlocește pentru mine în fața tronului veșnic, adu-ți aminte de mine în rugăciunile tale, că ai mare trecere înaintea Domnului. Întinde-mi mâna cu care L-ai botezat pe Hristos, îndepărtează gândurile mele rele și întărește-mi voința de a urma calea cea dreaptă a lui Dumnezeu. Luminează-mi mintea să păstrez și să respect poruncile Domnului pe tot parcursul vieții mele și fii alături de mine în ceasul morții, călăuzindu-mă pocăit către Domnul meu.

Rogu-te, mijlocește și pentru sufletele tuturor, pentru ca Dumnezeu să ofere ajutor și odihnă celor vii și celor adormiți, să le împlinească nevoile și să-i învrednicească de Împărăția Sa. Amin.”

Ce să faci în Marțea Mare

Marțea Mare este o zi de reflecție și rugăciune intensă. Este recomandat să participi la slujbele religioase, să te rogi cu deosebită intensitate și să meditezi la suferințele lui Iisus Hristos pentru mântuirea noastră. Este o zi propice pentru pocăință și introspecție, ideală pentru a căuta pacea interioară și a te pregăti spiritual pentru Paște.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini