Redactia.ro
Home » Știri » Mărțișoarele și florile, interzise în școli din cauza pandemiei

Mărțișoarele și florile, interzise în școli din cauza pandemiei

Mărțișorul și florile de 1 și 8 martie nu vor mai fi dăruite anul acesta, la început de primăvară. Autoritățile au interzis schimbul de obiecte personale, din motive de siguranță sanitară. 

 

Mărțișoarele și florile, interzise în școli din cauza pandemiei

Potrivit unui ordin comun al ministerelor educației și sănătății este prevăzut că, în școli, este interzis schimbul de obiecte personale, din motive de siguranță sanitară. Copiii pot oferi, însă, altfel de atenții, unele virtuale.

Potrivit Ordinului pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, „este interzis schimbul de obiecte personale”.

Sărbătoarea Mărțișorului și ziua de 8 Martie erau așteptate an de an de elevii din clasele mici.

Trebuie să avem în vedere că anul ăsta pe locul 1 este siguranţa noastră, a tuturor. Nu putem să ne imaginăm că vom impune reguli de genul ofer un mărţişor cu mănuşa chirurgicală în mâna sau dezinfectează-l înainte. Nu sunt de acord cu oferirea de mărtişoare. Am putea să trecem peste. Din motive de siguranţă? Da, din motive de siguranţă, nu este indicat.”, a declarat Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.

Însă, meșteșugarii și florăresele se tem că vânzările din anul acesta vor avea mult de suferit. Alții au renunțat la afacere.

Spre exemplu, în Brașov, cu toate că de vineri pot fi amplasate stnaduri cu mărțișoare, flori și cadouri, cererea nu este una foarte mare. Din 99 de locuri scoase la licitație în piețe a fost cerere ăână acum pentru doar 18 locuri. Pentru importatorii de flori și patronii de florării, vânzările de la începutul lunii martie reprezentau o mare parte din cifra de afaceri a unui an. În trecut, în aceste zile, florăriile din orașe încasau în aceste zile aproape 20 de milioane de euro și se vindeua aproximativ 2 milioane de buchete.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: