Redactia.ro
Home » Coronavirus » Mărturia șocantă a unui medic militar de la Spitalul Suceava: „Aici e război”

Mărturia șocantă a unui medic militar de la Spitalul Suceava: „Aici e război”

Spitalul Judetean Suceava

Un medic militar anestezist trimis la Spitalul Județean Suceava, a făcut dezvăluiri șocante despre situația în care se află unitatea medicală. Potrivit acestuia, sunt angajați puțini  și epuizați.

Mărturia șocantă a unui medic militar

Medicul militar, Mihai Mărginean, trimis la spitalul Județean Suceava a postat un mesaj pe pagina de Facebook în care descria condițiile din unitatea medicală.

În primele rânduri, medicul militar povestește că familiei lui i-a fost foarte greu să accepte plecarea lui în focarul din Suceava.

Medicul precizează în mesajul său că unitatea medicală are nevoie de un ventilator mecanic, de o persoană care să monitorizeze toate presiunile măcar o dată pe oră, un analizator de gaze sanguine, monitoare CO, personal care să recolteze probe, personal auxiliar care să îngrijească pacienții și un centru de comandă.

„Este Război”

Mihai a precizat că situația din spitalul Suceava este una critică. Pacienții sunt conectați la aparate unul lângă altul, iar pe unele fețe se vede disperarea și resemnarea.

Sunt aproape 30 de pacienti in jurul meu. Cativa extraterestrii albi se plimba printre ei. Unii intuiesc rolul meu si incep sa ridice mainile disperate spre mine si striga „domnule doctoooor! domnule…” cuvintele le raman in gat. Ma uit in sus spre monitoare si vad ca saturatiile lor sunt 55-60% apoi ma uit mai sus…spre Dumnezeu si dintr-o data mi-a fost dat sa inteleg. Aici e RAZBOI!”, scrie medicul.

În timp ce încerca să salveze un pacient, medicul și-a dat seama că nu are ustensilele necesare pentru a acționa. După două ore, medicul a reușit cumva să salveze pacientul, dar a doua zi acesta a murit.

Totodată, acesta a menționat că medicii din toate spitalele lucrează non stop, doar că nu au echipamentele necesare, iar situația devine tragică.

Spre final, medicul militar i-a sfătuit pe medicii din toate spitalele din România să se pregătească sufletește pentru a lua decizii grele și să se roage.

„Pregatiti-va sufleteste pentru decizii grele. Intr-o terapie cu 30 de bolnavi cu saturatie sub 60% si 10 ventilatoare…pe cine intubam??.  Rugati-va! Daca nu Lui Dumnezeu, atunci unui dumnezeu. Recunoasteti ca am fost infranti caci asta e primul pas spre victorie”, a mai spus medicul militar.

Conducerea militară Suceava a impus măsuri stricte pentru a depăși criza. Ionel Oprea, generalul chirurg numit secretat de stat în Ministerul Sănătății, trimis la Suceava pentru a prelua conducerea spitalului, a declarat că medicii care nu vor să mai rămână în spital să renunțe la post folosind una dintre formele legale pe care le are la dispoziție.

Mai mult, acesta a declarat că există cadre medicale care refuză să poarte echipamente de protecție, motiv pentru care a decis izolarea personalului medical.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini