Redactia.ro
Home » Știri » Mărturiile șocante făcute de o martoră la incendiul de la Institutul Matei Balș: ”Pacienții țipau, sărcaii”

Mărturiile șocante făcute de o martoră la incendiul de la Institutul Matei Balș: ”Pacienții țipau, sărcaii”

GALERIE FOTO (5)

Un incendiu de amploare a avut loc în această dimineață la un pavilion al Institutului ”Matei Balș” din Capitală. În unitatea medicală se aflau bolnavi de COVID-19. Un martor la incendiu a făcut primele declarații în acest sens.

 

Mărturiile șocante făcute de o martoră la incendiul de la Institutul Matei Balș

Cinci persoane și-au pierdut viața în urma incendiului care a izbucnit în această dimineață la Matei Balș. Peste 100 de alți pacienți au fost transferați din pavilionul care a luat foc în această dimineață la spital, fie la alte spitale, fie în alte pavilioane ale Institutului. O femeie care locuiește în apropiere de institut a făcut mărturisiri uluitoare atunci când a auzit o bubuitură puternică, al primele ore ale dimineții.

”Am auzit gălăgie, au strigat! Dacă eu de la 5 m-am sculat și nu am mai putut să dorm… A fost o bubuitură tare de tot, ziceai că e bombă. Am văzut numai fum la parter. Toată curtea noastră era plină de fum. M-am dus și m-am uitat! Au fost și pacienți răniți grav, au fost și morți. Pacienții țipau, săracii“, a declarat femeia pentru Antena 3.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat că nu se știe de la ce a pornit incendiul, îsnă, este luată în considerare ipoteza că o aerotermă ar fi fost cauza incendiului.

”Momentan nu este clar. Vin de la Matei Balş, am văzut clădirea. Evident că a fost un incendiu violent. (…) Sunt două piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală (…) datoria noastră este să ne uităm la greşelile de sistem. Aştept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”, a declarat Vlad Voiculescu la Digi24.

 

Un pacient al Insitutului „Matei Balș” a spus că a fost și o explozie

Un pacient internat în alt pavilion al Institutului Matei Balș din Capitală a declarat că a surprins primele momente ale incendiului care a izbucnit în acaestă dimineață. Bărbatul a susținut că imediat după izbucnirea flăcărilor s-a auzit și o explozie.

A fost o explozie fără multe flăcări, o lumină puternică, ca un flash”, a declarat bărbatul, în direct, la Digi 24.

Florin, pacientul internat în alt pavilion a spus că la un moment dat a ajuns fumul de la incendiu și în pavilionul în cares e afla elși anume pavilionul alăturat celui care a luat foc. Bărbatul a mai spus că intervenția pompierilor s-a desfășurat profesionist și cătoți s-au organizat exemplar. Mai mult, pacientul a declarat că, în cele 18 zile în care a fost internat, a avut parte de apă caldă și căldură.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: