Redactia.ro
Home » Știri » Mărturisirea șocantă a medicului Virgil Musta: ”Cred că în foarte scurt timp sistemul va fi copleșit”

Mărturisirea șocantă a medicului Virgil Musta: ”Cred că în foarte scurt timp sistemul va fi copleșit”

Mărturisirea șocantă a medicului Virgil Musta_

Medicul specialist Virgil Musta a declarat joi că sistemul medical din România se află într-o situație dificilă din cauza numărului mare de coronavirus. Potrivit acestuia, situația se va remedia în momentul în care măsurile impuse de autorități vor fi eficiente.

Mărturisirea șocantă a medicului Virgil Musta: ”Cred că în foarte scurt timp sistemul va fi copleșit”

Medicul din Timișoara Virgil Musta a declarat pentru Digi24 că sistemul medical din România se va prăbuși în curând, dacă măsurile elaborate de autorități nu vor fi eficiente și cazurile noi de coronavirus nu scad. ”Eu cred că în foarte scurt timp sistemul va fi copleșit și trebuie să găsim soluții”, a afirmat medicul. Medicul susține că nu mai sunt locuri la terapie intensivă, iar extinderea ATI este extrem de dificilă, deoarece este nevoie de personal calificat.

Se va întâmpla cum s-a întâmplat în Italia: vor rămâne acasă dacă nu au acces la sistemul de sănătate. Încă avem o capacitate de creștere a locurilor, dar cred că se vor regăsi tot mai greu”, a mai spus medicul. Mai mult, acesta a declarat că persoanele care au nevoie de oxigen nu vor mai putea beneficia de asistență medicală, iar simptomele grave vor deveni forme critice, iar unii pacienți vor deceda.

Medicii vor trebui să ia o decizie cruntă

Totodată, Virgil Musta a mai spus că este posibil ca doctorii să se confrunte cu cea mai critică situație, și anume, aceea de a alege pe cine salvează și pe cine nu. ”Nu vreau să mă gândesc la acest moment, pentru că este un moment traumatizant pentru medicul care trebuie să hotărască și poate îl marchează o viață întreagă, a adaugat acesta. Conform acestuia, are loc un proiect la Timișoara care prevede ca pacienții care vor mai avea loc în spital să primească oxigen acasă și să fie monitorizați prin telemevcdicină, în colaborare cu medicii de familie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: