Redactia.ro
Home » Știri » Mărturisirile unui român care a primit în casa sa 11 refugiați ucraineni. La plecarea lor, a avut parte de o surpriză neașteptată

Mărturisirile unui român care a primit în casa sa 11 refugiați ucraineni. La plecarea lor, a avut parte de o surpriză neașteptată

Românii vor primi ajutor de la stat pentru găzduirea refugiaților ucraineni.

Războiul din Ucraina i-a unit mai mult ca oricând pe oameni, care au dat dovadă de un spirit civic deosebit de la începutul conflictului. În cele 14 zile de atac, nu mai puțin de 1,5 milioane de civili au fugit din calea trupelor rusești și a bombardamentelor și au căutat adăpost în alte părți ale Europei. Au fost primiți cu brațele deschise, iar după cum relatează un român, știu întocmai cum să răsplătească bunătatea de care au parte.

Mărturisirile unui român care a primit în casa sa 11 refugiați ucraineni. La plecarea lor, a avut parte de o surpriză neașteptată

Acest bărbat a adăpostit în căminul său 11 refugiați din Ucraina, cărora a încercat să le ofere tot confortul. Urmau să petreacă acolo doar o noapte, însă ulterior au mai cerut adăpost încă o zi. Românul a acceptat fără să stea pe gânduri, iar în momentul în care aceștia i-au părăsit casa, a rămas fără cuvinte.

Cetățenii ucraineni au avut grijă ca șederea lor nici să nu fie observată de gazda lor. Înainte să pornească la drum, au curățat complet locul, lucru de care bărbatul a fost foarte impresionat. Mai mult, din puținul lor au dorit să-i lase și un cadou, care deși poate părea nesemnificativ pentru mulți, l-a lăsat fără cuvinte pe român.

După ce și-a luat „Rămas bun!” de la ei, a postat un mesaj impresionant pe grupul ”Uniți pentru Ucraina”, în care și-a împărtășit experiența.

„Sa va spun „patania” mea cu un grup de 11 refugiati ucrainieni din Kiev. Scurt: sambata au ajus la mine, cazat, mancat, dormit trebuiau sa plece duminica dimineata spre granita ungara(Nadlac in prima faza.). Sambata noaptea mi-au scris, eu fiind la un eveniment si munceam, daca pot sa-i mai cazez o zi, bineteles am incuvintat. Astazi la plecare s-au trezit in jurul orelor 05:00, eu dormind butuc, si-au aranjat paturile, au maturat, dat cu mopul in casa, curatat baia si pe deasupra mi-au lasat si un cadou de despărtire sau revedere si anume un cuier pe roti. Nu am vrut sa-l accept, dar au zis ca e cadoul lor pentru mine si s-ar bucura sa il accept. Concluzia: omenia nu are apartenenta etnica, religioasa, politica sau ce o mai fi, omenia si educatia se „cultiva”. #respect”, este mesajul postat de românul primitor.

România, locul unde ucrainenii au găsit un adăpost necondiționat

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a anunțat marți că 319.969 de cetăţeni ucraineni au intrat în România de la declanşarea invaziei rusești asupra țării lor. Dintre aceștia, 234.369 de persoane au părăsit deja țara, în timp ce restul au primit adăpost pe teritoriul țării noastre.

În prezent, la punctele de trecere din țară, voluntarii și asociațiile fac tot posibilul să-i ajute pe ucrainenii care ajung în România. Sunt așteptați cu resursele de care au nevoie, de la haine, mâncare, medicamente, până la un loc unde să se poată odihni sau unde pot rămâne. Mobilizarea românilor este una demnă de apreciere, iar celelalte state europene și-au exprimat deja respectul pentru țara noastră.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: