Redactia.ro
Home » Știri » Masa Caldă în școli – Cum va funcționa programul Guvernului

Masa Caldă în școli – Cum va funcționa programul Guvernului

Masa Caldă în școli - Cum va funcționa programul Guvernului

Banii pentru programul ”Masă caldă pentru elevi” au fost alocaţi, iar Ministerul Educaţiei trebuie să vină cu o propunere clară pentru implementarea acestuia, a afirmat, vineri seara, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

„‘Masa caldă’ – aici trebuie să vorbim şi cu Ministerul Educaţiei pentru a vedea exact cum este conceptul, pentru că sunt şi şcoli mai mici care nu permit, să spunem neapărat în aceeaşi şcoală, organizat un loc de mese.

Sunt şcoli în care poţi să amenajezi astfel de spaţii. Va fi de la caz la caz, aşa cum vor fi şi acele containere cu băile pentru şcolile din mediul rural. Nu te apuci să dărâmi şcoala.

Păi, dacă dărâmi şcoala să îi faci baie…da? Pui lângă ea un container… Cei care sunt implicaţi în zona asta ştiu foarte bine şi sunt convins că sunt de acord cu această idee.

Containere pe care le racordezi fie la reţeaua de canalizare, fie îi faci fosă dacă e şcoala nu ştiu pe unde, într-o zonă unde nu este reţea.

Deci, soluţii trebuie să fie, totuşi suntem în secolul XXI”, a spus ministrul, la Digi24.

Masa caldă în școli – Cum se va implementa acest program

Potrivit lui Teodorovici, în realizarea acestui program vor fi implicate şi primăriile.

„Deci, noi am alocat banii, obligaţia ministrului de resort este să vină cu o propunere clară. Primăriile vor fi un partener clar în acest proces, pentru că nu te apuci tu, Minister al Educaţiei, să faci chestiunea asta. Dai banii la primărie şi primăria…”, a subliniat ministrul.

Întrebat despre programul „Vitamina D”, Eugen Teodorovici a răspuns: „Am să propun aici poate vitamina D să fie, primul calup sau cum se spune, să fie dat colegilor sau marea parte a colegilor de la PNL şi USR”.

„De ce? Cred că au nevoie. V-am spus, este multă răutate şi nu e corect să fie răutate la nivelul cel mai de sus dintr-o ţară. Se vede răutatea în orice, în orice reacţie, în orice fel de replică. De ce să ne înrăim în felul ăsta? Transmitem celor care ne urmăresc aceeaşi răutate”, a adăugat el.

Citește și: Ecaterina Andronescu anunță modificări pentru profesori și elevi

Dispare vacanţa intersemestrială! Care va fi structura anului şcolar 2019-2020

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: