Redactia.ro
Home » Știri » Masca din nou obligatorie pe stradă! Care sunt zonele în care suntem nevoiți să o purtăm. Anunțul prefectului Capitalei

Masca din nou obligatorie pe stradă! Care sunt zonele în care suntem nevoiți să o purtăm. Anunțul prefectului Capitalei

Când scăpăm de masca de protecție.

Astăzi a avut loc o ședință în cadrul Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti. Prefectul Capitalei, Alin Stoica a făcut precizări în privința unor noi reguli care vor intra în vigoare de la 13 septembrie. Este vorba despre purtarea măștii de protecție în spațiu deschis.

Masca din nou obligatorie pe stradă! Unde suntem nevoiți să o purtăm

În cadrul ședinței Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti de astăzi se discută noi restricții. Prefectul capitalei, Alin Stoica a făcut declarații pe marginea acestui subiect. Se pare ca începând cu data de 13 septembrie, cetățenii sunt obligați să poarte mască și pe stradă pe o rază de 50 sau 100 de metri în jurul şcolilor. Conform ultimelor informații în București, incidența cazurilor de COVID pe ultimele 14 zile a depășit 1 la mia de locuitori.

Este necesară măsura, deoarece știm că în jurul școlilor se vor crea aglomerări începând cu data de 13, de când programul va fi fizic. Părinții își aduc și își iau copiii de la școală și întotdeauna se creează aglomerări. Asta înseamnă o probabilitate mai mare de transmitere a virusului și de aceea este necesară această măsură.

Discuţiile acestea sunt de ceva vreme şi sunt pentru a asigura siguranţa şi din punct de vedere sanitar, după momentul la care încep şcolile şi ştim că se vor forma aglomerări în jurul şcolilor. Am avut discuţii despre obligativitatea introducerii purtării măştii pe o rază de 50 de metri sau 100 de metri în jurul școlilor.„, a declarat Alin Stoica înainte de ședință.

Care sunt regulile desfășurării festivității de deschidere al noului an școlar. Ce spune Ministrul Educației

În ceea ce priveşte ceremoniile de deschidere a noului an şcolar, ministrul Sorin Cîmpeanu a spus că vor fi mult mai permisivi în acest an. Există însă și niște condișii stricte și anume ca aceste festivități să aibă loc în exterior, să aibă o durată maximă de o oră şi jumătate şi să se poarte masca de protecţie.

Anul acesta le vom permite, pentru că sunt multe alte acţiuni care sunt permise, acţiuni cu mii de persoane. Ştiţi cum e, nu ne facem griji pentru copii atunci când merg la festival, atunci când merg pe plaje supraaglomerate, atunci când merg în mall-uri supraaglomerate, dar, dintr-o dată, sunt părinţi care îşi fac griji că vai Doamne, merg în şcoală!„, a transmis Sorin Câmpeanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: