Redactia.ro
Home » Știri » Măști neconforme în spitalele din România. A fost retras un lot importat din China care prezintă riscuri pentru sănătate

Măști neconforme în spitalele din România. A fost retras un lot importat din China care prezintă riscuri pentru sănătate

Măști neconforme în spitalele din România. A fost retras un lot importat din China care prezintă riscuri pentru sănătate

Statul român retrage de pe piață o serie de măști cumpărate din China, după ce s-a descoperit că acestea nu sunt conforme. România le-a cumpărat prin intermediul Unifarm, care a anunțat toate unitățile medicale la care au fost distribuită să nu mai folosească măștile tip FFP2.

De altfel, România a cumpărat mai multe tipuride măști, de la diverși comercianți, prin intermediul Unifarm. Printre acestea se află și cele care au fost declarate neconforme, numite „Daddy Baby”.

Măști neconforme în spitale

Pentru a înceta folosirea lor imediată, la nivel european a fost informate organele abilitate. Drept urmare, ENEA (Agenția Europeană de Mediu) și INFOCONS au emis o alertă în privința folosirii măștilor respective, relatează Mediafax.

Astfel, toate unitățile spitalicești au fost informate, iar Unifarm a informat că a cerut deja înlocuirea lotului cu măști conforme.

„Am informat toate spitalele partenere cu privire la acest lucru şi le-am solicitat retragerea acestor măşti în regim de urgenţă, pentru a putea fi înlocuite cu alte măşti conforme. În acelaşi timp, am solicitat importatorului înlocuirea acestora cu măşti conforme, ca urmare a acestei alerte”, se arată în comunicatul Unifarm.

Distribuția a fost oprită imediat

Totodată, compania a ținut să precizeze că la momentul la care a fost achiziționat lotul de măști, calitatea acestora era în aliniament cu legislația în vigoare.

„Acest tip de măşti a fost importat având toate certificatele şi declaraţiile cerute de legislaţia în vigoare, la data contractării lor”, precizează compania.

Compania Unifarm a anunțat și că distribuția măștilor a fost oprită imediat cum s-a aflat de alerta emisă de organele abilitate, atât la nivel european, cât și la nivel național.

„În momentul în care a fost primită informarea privind calitatea acestui produs am stopat distribuţia lor. Nu a fost pus în pericol niciun cadru sanitar sau pacient, iar măştile respective au fost deja înlocuite în proporţie de 98%, ultimile bucăţi aflându-se depozitate la unele spitale de unde urmează să fie ridicate şi înlocuite de către CN Unifarm SA.”, se mai arată în comunicatul transmis de companie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: