Redactia.ro
Home » Coronavirus » Ce trebuie să știi despre masca chirurgicală, de bumbac sau FFP2. Explicațiile lui Raed Arafat

Ce trebuie să știi despre masca chirurgicală, de bumbac sau FFP2. Explicațiile lui Raed Arafat

Raed Arafat

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a făcut câteva precizări despre modul în care ne vom trăi viața după 15 mai când măsurile de restricţie s-ar putea relaxa.

Oficialul a subliniat că nu avem voie fără mască atunci când vom ieși din casă. „Când am ieșit de acasă deja nu mai este ca înainte, folosim transportul public, trebuie să avem masca la noi”, a declarat Raed Arafat, potrivit Digi 24. Șeful DSU a oferit și câteva sfaturi cu privire la purtarea măștilor.  Raed Arafat a prezentat trei tipuri de măști care pot fi folosite: masca de bumbac, masca chirurgicală și masca de tip FFP2.

Raed Arafat a spus că măștile de bumbac pot fi folosite, însă cu câteva condiții: spălată și călcată zilnic. În plus, nu e suficient să ai doar una atunci când pleci de acasă. „La masca de bumbac, nemedicală, trebuie să ai două trei cu tine. Masca chirurgicală, pentru stradă, are un anumit grad de protecție mult mai bun, are mai multe straturi, nu este ca măștile medicale FFP2, asta se schimbă cam la 4 ore, dacă strănuți în ea trebuie să o schimbi”, a spus el.

Masca, o condiție obligatorie ca să folosești transportul public

Acesta a atras atenția și ca oamenii să nu umble cu măștile dacă e posibil să aibă mâinile infectate. „Va trebui să ne obișnuim, la metrou, la transport public, va trebui să devină o condiție ca să urci. Legal, dacă nu ai masca, conducătorul auto trebuie să se uite, la toate mijloacele de transport aglomerate.

Eu în mașană de serviciu – dacă sunt cu șoferul suntem cu masca pe față. Dacă sunt singur, nu sunt cu mască. Dacă călătoresc persoane din aceeași casă, nu trebuie. Dacă iei un coleg pe drum, trebuie și ai și tu și el. Și la supermarket – probabil se vor gândi că e un lucru care să-l dea clienților, dacă vrea să vină înăuntru”, a subliniat Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: