Redactia.ro
Home » Știri » Măsuri pentru redeschiderea sezonului se schi! Turiștii vor avea acces doar cu certificatul verde

Măsuri pentru redeschiderea sezonului se schi! Turiștii vor avea acces doar cu certificatul verde

Măsuri pentru redeschiderea sezonului se schi! Turiștii vor avea acces doar cu certificatul verde

Au fost luate noi măsuri pentru redeschiderea sezonului de schi. Cei care iubesc sporturile de iarna trebuie să se prezinte cu certicatul verde dacă vor să meargă pe pârtie. 

Măsuri pentru redeschiderea sezonului se schi! Turiștii vor avea acces doar cu certificatul verde

Administratorii pârtiilor se pregătesc pentru noul sezon de schi. Primăria Brașov a început pregătirile pentru deschiderea sezonului.

”Am început deja să ne pregătim pentru sezonul de schi. Am semnat deja ordinul pentru umplerea lacului – trebuie să-l avem la capacitate maximă pentru ca, atunci când este nevoie, să putem să începem producem zăpada artificială. Totodată, am avut discuţii cu prefectul Cătălin Văsii privind modul cum vom proceda la deschiderea sezonului, să încercăm să anticipăm soluţiile, pentru că am văzut că, în Austria, de exemplu, schiorii vor trebui să aibă vaccinul sau un test RT-PCR negativ”, a afirmat viceprimarul liberal Sebastian Rusu.

Autoritățile din Brașov au anunțat că sunt pregătite pentru a întâmpina prima zăpadă. Pârtiile au funcționat în condiții speciale, care au impus distanțarea fizică obligatorie, dar și purtarea măștii de protecție.

”Vremea s-a schimbat, a început frigul. Din 20 octombrie, intrăm cu maşinile de deszăpezire în dispozitiv, însă am stabilit, pentru orice eventualitate, să fie disponibile două maşini (…) în caz de polei. La rectificarea bugetară, vom prinde banii pentru deszăpezire. (…) Trebuie să văd ultimele cifre, dar probabil că suma se ridică la aproximativ 6 milioane de lei”, a afirmat viceprimarul Sebastian Rusu.

Florin Cîțu: ”Dacă ai certificat de vaccinare, noaptea poți ieși din casă”

Florin Cîțu, premierul României, a declarat că persoanele imunizate pot ieși din casă pe timp de noapte în localitățile unde s-a impus carantina. Singura condiție este să aibă asupra lor certificatul de vaccinare. De asemenea, șeful Executivului a mai precizat că magazinele nu se vor închide la ora 18:00 în localitățile unde rata de incidență trece de 4 la mia de locuitori. Joi urmează o ședință, în urma căreia se vor clarifica anumite măsuri de restricție.

“Vom avea astăzi o ședință la Guvern pentru a adopta o hotărâre pentru a clarifica anumite măsuri. Nu se vor închide magazinele la ora 18.00 peste 3 la mie, vom elimina această cerință. Vom merge pe 6 la mie. Iar eu am propus un lucru: în zonele carantinate, dacă ai certificat de vaccinare, noaptea poți ieși din casă. Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat să ai restricționată activitatea!”, a declarat Florin Cîțu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: