Redactia.ro
Home » Știri » Măsuri speciale la metroul bucureștean! S-au stabilit noi reguli de acces în stații

Măsuri speciale la metroul bucureștean! S-au stabilit noi reguli de acces în stații

Noi reguli pentru circulația cu metroul bucureștean! Potrivit reprezentanților Metrorex, călătorii vor fi ghidați în cazul situațiilor de urgență ce pot apărea pe traseu. În plus, poliția de la metrou va ajuta în cazurile speciale, până la reglementarea situației.

Metrorex vine cu noi reguli în ceea ce privește situațiile de urgență. Astfel că, oamenii ar putea să nu mai accese stațiile de metrou în cazul unui accident precum inundațiile, sinuciderile, căderile pe sinele de tren, etc. Potrivit deciziei luate astăzi de către reprezentanții Metrorex, ”controlorii de acces și agenții de securitate vor îndruma călătorii, prin anunțuri la stația de sonorizare, respectiv prin recomandări verbale, să nu acceseze stațiile de metrou până la reglementarea situației, până la sosirea forțelor de poliție”, se arată în comunicatul transmis.

Cine asigură acum paza la metroul bucureștean?

În fiecare zi sunt peste 24 de agenți de politie și 12 echipe mixte de jandarmi și polițiști care lucrează în ture și care asigură buna desfășurare a traficului pasagerilor la metrou. În plus, jandarmii acționează și în civil, mai ales în această perioadă de pandemie de COVID-19, când călătorii ar trebui să respecte regulile sanitare impuse de autorități. Sunt peste 320 de agenți de pază care acționează în toate cele 63 de stații de metrou, fie în stații, fie în garniturile de tren.

Săptămâna aceasta a fost haos la metrou

Două urgențe medicale au dat peste cap mersul metroului bucureștean, miercurea aceasta, la orele la care oamenii se îndreptau spre muncă sau se întorceau acasă. Potrivit celor de la Metrorex, un bărbat în vârstă de 53 de ani și un altul de 42 de ani au avut nevoie de îngrijiri medicale la metrou. Specialiștii SMURD au intervenit si actionat în conformitate cu protocoalele existente. Stațiile de metrou Piața Unirii 1 și Timpuri Noi au fost afectate pentru o scurtă perioadă de timp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: