Redactia.ro
Home » Stil de viață » Mauritius: Paradisul pierdut. Cum a ajuns să fie un dezastru ecologic

Mauritius: Paradisul pierdut. Cum a ajuns să fie un dezastru ecologic

Mauritius, supranumit și Paradisul Verde, de foarte mult timp a devenit una dintre cele mai căutate locuri de vacanță. Foarte mulți oameni își petrec aici vacanțele datorită plajelor întinse, nisipului fin și apei turcoaz.

De asemenea, unele dintre atracțiile principale pentu turiști pe care le oferă natura sunt delfinii din apele Oceanului Indian, peștii multicolori și reciful de corali. Fiecare părticică din această insulă oferă peisaje de poveste.

Stare de urgență ecologică

Totuși, acest lucru nu mai este posibil în aceste momente deoarece a avut loc o catastrofă ecologică.

Autoritățile din Mauritius au declarat stare de urgență ecologică după ce o navă a eșuat în largul insulei și 4.000 de tone de petrol s-au devărsat în apă. Această navă, MV Wakashio s-a ciocnit pe 25 iulie de un recif de corali din estul insulei, în apropierea rezervației Blue Bay Marine Park, care este una dintre cele mai vizitate locații de către turiști. Nava era deținută de o companie japoneză din Panama.

Autoritățile nu fac față unei asemenea situații

Pravind Jugnauth, prim-ministrul din Mauritius a declarat stare de urgență și a cerut ajutorul Franței deoarece autoritățile insulei nu dispun de capacitatea și experiența necesară pentru o asemenea tragedie.

Insula Reunion este parte integrată a Franței și se află în apropiere de Mauritius. De pe această insulă, conform reprezentaților ambasadei Franței din Mauritius va pleca un echipaj cu un echipamet specializat pentru stoparea poluării.

De asemenea, președintele Franței, Emmanuel Macron a declarat că: Atunci când biodiversitatea este în pericol, este urgent să se acționeze.

Happy Khambule, reprezentant al Greenpeace Africa a spus pentru CNN că: mii de specii de animale sunt în pericol din cauza poluării apelor, iar acest lucru va avea consecințe asupra economiei statului Mauritius, securității alimentare și sănătății mediului.

Economia va avea de suferit

Cu acest eveniment tragic, turismul din Mauritius este la pământ, iar acest lucru va avea repercusiuni majore în cazul economiei statului, întrucât turismul reprezintă o componentă extrem de importantă pentru acest domeniu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini