Redactia.ro
Home » Știri » Medicii care protestează în fața Guvernului, criticați dur de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Horațiu Moldovan

Medicii care protestează în fața Guvernului, criticați dur de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Horațiu Moldovan

Medicii obligati sa stea in preaviz 45 de zile

În fața Guvernului are loc un protest al cadrelor medicale pe baza nemulțumirilor și lipsurilor pe care le au în spitale. Medicii își doresc un program de lucru mai flexibil și îmbunătățirea condițiilor din spitale.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Horațiu Moldovan a criticat dur mișcarea medicilor care au ales să protesteze îmbrăcați în combinezoane.

Acesta a menționat că echipamentele medicale trebuie folosite doar în instituțiile sanitare, nu trebuie să iasă în stradă cu ele pentru a-și exprima nemulțumirile.

Medicii protestează în Piața Victoriei

Miercuri dimineață, medicii s-au adunat în Piața Victoriei, îmbrăcați în combinezoane ca să protesteze.

Cadrele medicale vor să se micșoreze programul de lucru, deoarece au ajuns să muncească  și 12 ore pe zi.

De asemenea, vor să fie suplimentate echipamentele care sunt necesare pentru combaterea virusului și să li se dea sporurile promise de Ministerul Sănătății pentru efortul deosebit depus în această perioadă dificilă.

Horațiu Moldovan a făcut câteva declarații la adresa medicilor și le-a criticat mișcarea de protest.

Acesta susține că echipamentele din spitale sunt suficiente și că nu trebuie să le folosească atunci când vor să protesteze, ci doar în unitățile medicale.

„Echipamentele au fost permanent suplimentate și în zonele unde e indicată folosirea lor, există. Am putea face interpretarea între ghilimele că există echipamente și în plus din moment ce ei demonstrează îmbrăcați în echipamente pe stradă. Nici asta nu e o atitudine firească. Echipamentele trebuie purtate numai în incinta instituțiilor sanitare, indiferent ce vrem să demonstrăm. Nu trebuie să folosim ca mesaj public elemente de tehnică medicală, imagini cu pacienți, imagini cu tehnologie avansată. Nu au decât natura să impresioneze. E o risipă de echipamente.”

Zilele următoare, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, împreună cu premierul, Ludovic Orban vor discuta cu reprezentanții Sindicatului Sanitas ca să găsească soluțiile necesare pentru a remedia toate problemele semnalate de cadrele medicale.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: