Redactia.ro
Home » Stil de viață » Medicii ne avertizează: sezonul alergiilor este periculos! De ce perioada critică se prelungeşte

Medicii ne avertizează: sezonul alergiilor este periculos! De ce perioada critică se prelungeşte

Ne aflăm în sezonul alergiilor, iar această perioadă nu se va sfârşi prea curând, conform specialiştilor. Zeci de copii ajung la spital cu afecțiuni severe, cele mai frecvente sunt rinitele, crizele astmatice și urticariile.

Medicii atrag atenția că bolile alergice duc inclusiv la tuse severă și şoc anafilactic. Potrivit Academiei Europene de Alergologie, până în anul 2025, una din două persoane va avea o afecţiune alergică.

Sezonul alergiilor se prelungeşte

Poluarea şi schimbările climatice sunt principalele cauze ale bolilor alergice, atrag atenţia specialiştii. Tocmai acestea sunt motivele pentru care perioada critică se prelungeşte.

Potrivit speciliştilor, sunt peste 20.000 de alergeni care pot determina reacţiile alergice. Ei se regăsesc în polen, praf, detergenţi, părul animalelor de companie sau anumite alimente. Potrivit statisticilor, aproape 25% din populaţia globului suferă de o afecţiune alergică.

Anotimpurile polenului au devenit mai lungi

Specialiștii avertizează însă că modificările climatice au făcut ca zilele cu îngheț să fie mai puține, iar sezonul de primăvară să înceapă mai devreme. Astfel, plantele au mai mult timp să înflorească și să elibereze polenul care provoacă alergii.

Un studiu recent al Climate Central arată că în unele zone, din 1990 până în 2018, anotimpurile polenului au devenit mai lungi chiar și cu 20 de zile în medie și cu până la 21% mai intense în ceea ce privește concentrațiile de alergen.

Alergia oculară este o reacție inflamatorie a ochilor cauzată de iritarea sau alergia la substanțe din mediu, cum ar fi praful, polenul, părul de animale sau parfumurile.

Simptomele includ mâncărime, roșeață, lacrimare excesivă și umflarea pleoapelor”, a explicat dr. Dan Stănilă, medic specialist oftalmolog.

Cum poţi trata o eventuală alergie? În primul rând un control de specialitate, iar după ce medicul a stabilit că este vorba despre o alergie și nu o altă afecțiune, se poate interveni în funcție de starea pacientului cu antiinflamatoare steroidiene și cu substanțe antihistaminice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: