Redactia.ro
Home » Știri » Medicii pot primi locuințe de serviciu la angajare. Oraşul din România unde pot sta gratis în astfel de apartamente

Medicii pot primi locuințe de serviciu la angajare. Oraşul din România unde pot sta gratis în astfel de apartamente

Medicii pot primi locuințe de serviciu la angajare. Oraşul din România unde pot sta gratis în astfel de apartamente

Iată oraşul din România unde autoritățile au decis să ofere locuinţe de serviciu pentru medicii tineri care vin să se angajeze la spitalele de urgență și de pneumoftiziologie. Despre ce este vorba, concret.

Medicii pot primi locuințe de serviciu la angajare. Oraşul din România unde pot sta gratis în astfel de apartamente

Că e nevoie de personal medical în România nu mai e de mult timp o noutate, dar în unele părți din țară situația parcă este și mai gravă. Managerii de spitale şi autorităţile locale încearcă tot felul de variante, iar una dintre ele este să le ofere medicilor locuinţe de serviciu. Vorbim, de exemplu, de situația critică din municipiul Brăila.

În speranța că lucrurile s-ar putea schimba, Consiliul Judeţean Brăila încearcă să atragă medici tineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă, acolo unde există un deficit de doctori de 35%, prin oferirea de apartamente de serviciu celor care vor încheia contract pe perioadă nedeterminată cu spitalul, a informat preşedintele CJ, Francisk Chiriac, citat de Agerpres.

„Avem în Brăila un bloc de locuinţe construit prin ANL şi destinat tinerilor medici care vin să profeseze în judeţul Brăila. În ultima şedinţă de CJ am aprobat zece astfel de cereri venite din partea medicilor. În prezent, mai avem zece apartamente disponibile, din totalul de 32. Avem mare nevoie de medici la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Cele mai deficitare sunt specializările UPU, unde lipsesc peste 10 medici, Radiologie, Medicină Internă, Cardiologie. Avem cerere la ANL pentru realizarea încă unui bloc de locuinţe pentru medici, cu 16 apartamente”, a declarat Chiriac.

Ce condiții trebuie să îndeplinească personalul medical ca să ocupe locuințele de serviciu

Sunt câteva condiții pentru cei care solicită locuințele de serviciu și pe care trebuie neapărat să le îndeplinească. Ei trebuie să aibă până în 35 de ani, titularii şi ceilalţi membri ai familiei (soţ, soţie, copii sau alte persoane aflate în întreţinerea acestora) să nu deţină în proprietate o altă locuinţă în municipiul Brăila şi să îşi desfăşoare activitatea în Spitalul Judeţean de Urgenţă sau în Spitalul de Pneumoftiziologie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: