Redactia.ro
Home » Știri » Medicul Alexandra Rafila atenționează autoritățile române: „România va ajunge ca Lombardia în doar 10 zile”

Medicul Alexandra Rafila atenționează autoritățile române: „România va ajunge ca Lombardia în doar 10 zile”

Medicul Alexandru Rafila a făcut o previziune sumbră cu privire la perioada dificilă prin care trece România în ultimele zile în contextul pandemiei. 

 

,,România va ajunge ca Lombardia în 10 zile”

 

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății susține că se vor înregistra chiar și 7.000 de noi cazuri într-o singură zi în cel mult 10 zile, în România.  Medicul atrage atenția că România este la un pas de a  ajunge în situația Lombardiei, de la începutul pandemiei. În această situație, România va avea paturile de la Terapie Intensivă pline, iar pacienții vor fi lăsați să moară ca în cazul Italiei.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, este îngrijorat de numărul mare de noi cazuri de coronavirus și de răspândirea rapidă a virusului.

 

 

Alexandru Rafila, despre un lockdown total

 

 

Medicul Rafila este de părere că o nouă carantinare a țării ar fi o măsură benefică pentru țară în acest moment. Carantinarea ar duce la o stabilizare a situației epidemiologice. Pe de altă parte, o nouă întrerupere a viețoo sociale și a celei economice ar putea avea un efect negativ asupra populației, mai spune medicul Rafila.

Medicul a oferit exemple ca Franța sau Italia  în ceea ce privește controlarea crizei și a felului în care autoritățile au reușit să gestioneze atât liniștirea populației, cât și a ctivităților economice.

„În general, chiar și țările care au avut probleme foarte serioase, gândiți-vă la Italia, Spania și Franța într-o anumită măsură, au reușit să controleze evoluția catastrofală a epidemiei doar prin măsuri de închidere”, a declarat Rafila într-o emisiune televizată.

Medciul se arată îngrijorat de situația din România. ,,Probabil că dumnealor văd ca singură posibilitate de a stopa această creștere a cazurilor internate în Terapie Intensivă ca o oprire a activităților. Ea are eficiență și lucrul ăsta s-a văzut foarte bine în primăvară’‘, a adăugat acesta.

Mai mult, reprezentantul României la OMS vorbește și despre eficiența modelului suedez, unde cazurile de COVID au fost ținute sub control.  „Cred că ar fi bine să avem modelul suedez. În Suedia acum sunt cele mai puține cazuri din Uniunea Europeană pentru că, după ce au trecut de perioada inițială de adaptare, cetățenii respectă regulile fără să le impună cineva și acum au cele mai puține cazuri raportate în populație’‘, a subliniat medicul, potrivit antena3.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: