Redactia.ro
Home » Știri » Medicul care ar fi tratat primul caz de variola maimuței, internat la psihiatrie

Medicul care ar fi tratat primul caz de variola maimuței, internat la psihiatrie

Un medic de boli infecțioasede de la Spitalul Municipal din Rădăuți a răspândit un zvon conform căruia ar fi tratat primul caz de variola maimuței chiar la el în cabinet. Medicul va fi anchetat de conducerea spitalului.

Medicul care a creat zarvă lansând acest zvon a fost internat la psihiatrie. Se pare că medicul ar fi reacționat agresiv atunci când a aflat că urmează să fie anchetat. Astfel, într-un episod de furie, doctorul a bruscat o pacientă și mai mulți colegi.

Managerul spitalului a încercat să intervină și să calmeze spiritele. Medicul nu s-a oprit și, s-ar fi baricadat într-o mașină de salubritate din care nu mai voia să coboare.

Specialiștii din spital l-au internat în secția de psihiatrie pentru calmare. Iar câteva ore mai târziu l-au transferat la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași, pentru expertiză.

Potrivit autorităților sanitare din Suceava, o anchetă internă privind informația falsă lansată de medic, cu privire la presupusul caz de variola maimuței, va avea loc imediat după ce psihiatrii vor stabili dacă judecata bărbatului este sau nu afectată în vreun fel. Ministerul Sănătății a infirmat spusele medicului, și a anunțat că pacienta are de fapt varicelă.

Variola maimuței: cum se răspândește, ce simptome specifice prezintă și cum se tratează

Variola maimuței, o boală rară, întâlnită de obicei în Africa Centrală și de Vest – a fost depistată în ultimele zile în SUA, Australia și în mai multe țări europene, reprezentând, astfel, o răspândire “neobișnuită”.

Oficialii germani și australieni au fost ultimii care au confirmat cazuri, potrivit Reuters, citată de Business Insider.

Acestea au venit după ce joi, oficialii din domeniul sănătății din New York au declarat că investighează un “posibil” caz de monkeypox (variola maimuței) – a doua infecție în tot atâtea zile, după ce primul caz din SUA din 2022 a fost confirmat miercuri.

Spre deosebire de COVID-19, care este foarte contagios, variola maimuței nu se răspândește de obicei cu ușurință între oameni.

Variola maimuței se răspândește prin intermediul picăturilor respiratorii mari atunci când oamenii se află în contact apropiat, prin contact direct cu leziuni cutanate sau fluide corporale, sau prin contact indirect prin intermediul hainelor sau al lenjeriei de pat contaminate.

Simptome specifice: febră, dureri de spate și furuncule pline de puroi

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: