Redactia.ro
Home » Știri » Medicul-erou din Piatra Neamț nu are coronavirus! Acesta se află în stare gravă în Belgia

Medicul-erou din Piatra Neamț nu are coronavirus! Acesta se află în stare gravă în Belgia

Medicul-erou din Piatra Neamț nu are coronavirus

Medicul-erou din Piatra Neamț nu are coronavirus. Cătălin Denciu contractat deja virusului în urmă cu mai mult timp și s-a și vindecat. 

Medicul-erou din Piatra Neamț nu are coronavirus

Cătălin Denciu nu are coronavirus, așa cum a precizat Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Astăzi, premierul României, Ludovic Orban a contrazis această informație.

Seara trecută, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că medicul-erou de la Spitalul din Piatra Neamț are coronavirus. Cătălin Denciu se află în stare gravă în Belgia. Acesta a suferit arsuri puternice pe o suprafață mare din corp în timpul incendiului. Ludovic Orban a ținut să precizeze că lucrurile nu stau însă așa, iar medicul a fost declarat negativ la testul PCR, scrie spynews.ro.

”Din ceea ce știm noi, testul care i-a fost făcut la spitalul militar din Belgia este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test de tip Real Time PCR pentru că nu au avut timpul necesar de procesare. E posibil să fi fost un test antigen”, a spus Ludovic Orban.

Medicul a contractat deja virusului în urmă cu mai mult timp și s-a și vindecat, iar probabilitatea ca testul pentru COVID-19 să iasă pozitiv era foarte mică.

Cătălin Denciu și-a riscat viața pentru pacienți

Sâmbătă seara a avut loc un incendiu devastator la Spitalul Județean din Piatra Neamț la secția ATI, iar în urma tragediei 11 persoane au murit, iar altele se află în stare gravă. Cătălin Denciu a fost în timp ce încerca să salveze mai mulţi pacienţi.

Acesta a suferit arsuri pe 70% din corp şi a fost transferat la un spital din Belgia pentru a primi îngrijiri medicale. Inițial, medicul a fost adus din Piatra Neamț la Iași, iar de aici a fost transferat la Spitalul Floreasca din Capitală. Ulterior, aici s-a decis transportul lui în Belgia.

Doctorul Cătălin Denciu a primit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Piatra Neamț, oferit de Consiliul Local. Acesta a fost rănit în incendiul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ în timp ce încerca să salveze pacienţi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: