Redactia.ro
Home » Știri » Cătălin Denciu, medicul erou de la secția ATI, testat pozitiv cu Covid-19. Care este starea lui

Cătălin Denciu, medicul erou de la secția ATI, testat pozitiv cu Covid-19. Care este starea lui

Doctorul Cătălin Denciu este cetăţean de onoare al oraşului

Noi detalii ies la iveală despre Cătălin Denciu, medicul erou de la secția ATI, a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Înainte de a fi transferat la Spitalul Regina Astrid din Belgia, pentru îngrijiri medicale de specialitate, lui Cătălin Denciu i s-a făcut testul  Real Time PCR pentru a vedea dacă are Covid-19. Nelu Tătaru a dezvăluit că acesta a fost testat pozitiv și că este în continuare în stare gravă.

Cătălin Denciu, depistat pozitiv cu Covid-19

Cătălin Denciu, medicul erou de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, a fost testat pozitiv cu coronavirus înainte de a fi transferat la Spitalul Regina Astrid din Belgia, pentru tratament. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a dezvăluit, luni seară, la Digi 24 că acestuia i s-a făcut testul Real Time PCR  la Spitalul Floreasca, dar și că are o stare gravă.

Mai mult, potrivit spuselor lui Nelu Tătaru, este pentru a doua oară când medicul erou, Cătălin Denciu este testat pozitiv cu Covid-19. El a mai fost infectat în primăvără și a donat în repetate rânduri plasmă, pentru că a dezvoltat anticorpi.

”La Floreasca s-au făcut evaluările și un test Real Time PCR pozitiv. El suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie, aprilie. A avut și un IgG de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri„, a declarat ministrul Sănătății la Digi 24.

Nelu Tătaru a precizat, totodată, că la spitalul din Belgia, medicului i se va face o reevaluarea pentru SARS-CoV2.

”Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru o infecție cu SARS-CoV-2, să o avem și ca răspuns zilele următoare”, a mai adăugat ministrul.

Medicul erou este în continuare în stare gravă

Nelu Tătaru a mai precizat că medicul erou are în continuare o stare gravă de sănătate.

Membrii echipei medicale care tratează pacientul român au precizat că, după internarea şi evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arşi grav. Pacientul este în continuare în stare gravă. În cursul zilei de 17 noiembrie va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaşte cu exactitate profunzimea arsurilor”, a precizat Ministerul Sănătății.

De ce a fost transferat în Belgia Cătălin Denciu

Nelu Tătaru a explicat și de ce s-a luat decizia transferului medicului Cătălin Denciu de la Spitalul Floreasca, la Spitalul Regina Astrid din Belgia. Ministrul a declarat că acolo doctorul salvator dispune de condiții mai bune de îngrijire medicală, având în vedere că are arsuri pe 70% din suprafața corpului.

”Avem specialiști buni. Cred că era un pic mai dificil, dar am căutat să asigurăm toate condițiile și tot suportul pentru un act medical de calitate. Adică trebuia să ne asigurăm că există toate condițiile și ne-am asumat un transfer în Belgia. Noi am avut evaluarea făcută chiar atunci seara pentru el ca pacient cu arsuri. Locuri erau la Iași, la București, Floreasca și Bagdasar-Arsenie, și la Timișoara. Dar reevaluarea la Floreasca, dimineața când am ajuns aici, ne-a relevat arsuri pe 75% din suprafața corporală de gradul 2, A2, B și 3 și suspiciunea de arsuri pe căile aeriene superioare. Și atunci complexitatea acestui caz ne-a făcute să decidem transferul în străinătate, în Belgia”, a mai spus Ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru și-a cerut scuze pentru declarația ”toți suntem vinovați”

Ministrul și-a cerut scuze, luni seară, pentru declarația controversată ”toți suntem vinovați” pentru incendiul de la secția ATI, care s-a produs sâmbătă seara.

”Cred că am fost greșit înțeles și îmi cer scuze pentru acest lucru societății civile sau pacienților dacă au crezut că ei sunt cei vizați. Nu. În acești 30 de ani au fost diverse guverne, au fost diverși miniștri ai Sănătății, au fost administrații locale, au fost factori politici, au fost interese locale sau personale care au dus la situația sistemului pe care o vedem în acest moment. De aceea, în tot ce înseamă reforma din Sănătate înseamnă o schimbare radicală, atât legislativă cât la nivel de administrare a acestor spitale. Coordonarea acestor spitale ar trebui să ajungă la Ministerul Sănătății, în condițiile în care atunci când am decis în primele două luni când a fost și starea de urgență, luăm elementul Suceava”, a mai spus Nelu Tătaru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: