Redactia.ro
Home » Știri » Medicul Iosif Koszeghi a murit de Covid-19. El i-a ajutat pe răniții incendiului de la ATI Piatra Neamț

Medicul Iosif Koszeghi a murit de Covid-19. El i-a ajutat pe răniții incendiului de la ATI Piatra Neamț

A murit medicul Iosif Koszeghi, cel care i-a ajutat pe răniții incendiului de la secția de Terapie Intensivă, a Spitalului Piatra Neamț. El suferea de coronavirus, pe care l-a luat din spitalul unde lucra.

Medicul Iosif Koszeghi a murit de coronavirus

Medicul chirurg Iosif Koszeghi, și, totodată președintele Colegiului Medicilor Neamț, în vârstă de 71 de ani, a murit de coronavirus. El este cel care i-a îngrijit pe răniții din seara incendiului de la secția ATI a Spitalului Piatra Neamț.  Iosif Koszeghi s-a îmbolnăvit cu Covid-19 în unitatea medicală în care lucra, informează G4media.

Medicul chirurg Iosif Koszeghi se afla internat la Spitalul din Cluj Napoca. El fost transferat aici de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, după ce starea de sănătate i s-a agravat, în urma infecție cu noul coronavirus. Inițial, a stat internat la Spitalul din Bisericani. Apropiații lui Iosif Koszeghi spun că decesul acestuia s-a produs și pe fondul mai multor afectiuni medicale preexistente.

”Colegiul Medicilor din România (CMR) îşi exprimă întreaga compasiune şi părere de rău cu privire la moartea colegului nostru, medicul Iosif Koszeghi, survenită în urma infecţiei cu SARS-COV-2. Medicul chirurg Iosif Koszeghi, preşedinte al Colegiului Medicilor din judeţul Neamţ, a pierdut lupta cu noul coronavirus, după ce, se pare că, a contractat virusul la locul său de muncă, în Spitalul Judeţean Piatra Neamţ”, transmite CMR.

Colegiul Medicilor din România a mai transmis că chirurgul Iosif Koszeghi era un coleg responsabil și ”un om care nu a ezitat să se implice cu toate riscurile existente şi să îşi aducă contribuţia sa la acţiunile realizate imediat după tragedia de la unitatea din Piatra Neamţ”.

”Suntem cu sufletul şi gândurile noastre alături de familia şi colegii dr. Iosif Koszeghi. A fost un medic responsabil, un coleg implicat în noua direcţie de dezvoltare a profesiei medicale, un om care nu a ezitat să se implice cu toate riscurile existente şi să îşi aducă contribuţia sa la acţiunile realizate imediat după tragedia de la unitatea din Piatra Neamţ unde îşi desfăşura activitatea medicală. Exemplul său, la fel ca şi multe altele din sistemul medical românesc, arată tuturor că medicii sunt acolo unde şi când este nevoie de munca lor chiar dacă riscurile profesiei, mai ales în această perioadă, sunt foarte mari, iar unele ajung până la vătămarea gravă sau sacrificiul suprem”, a transmis Colegiul Medicilor.

În urma incendiului de la secția de Terapie Intensivă, de la Spitalul Județean de Urgență  Piatra Neamț, au murit inițial 10 persoane și au supraviețuit șase. Doar că, și din cele șase persoane a mai supraviețuit doar una. Ea a fost externată de curând.

Iosif Koszeghi era unul dintre cei mai renumiți chirurgi de la Spitalul Piatra Neamț. Iosif Koszeghi a fost recent, reales, în funcția de președintele al Colegiului Medicilor Neamț.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: