Redactia.ro
Home » Coronavirus » Medicul Virgil Musta a dezvăluit ce reguli trebuie să respectăm permanent de acum înainte

Medicul Virgil Musta a dezvăluit ce reguli trebuie să respectăm permanent de acum înainte

Virgil Musta

Măsurile restrictive nu vor dispărea prea curând din țara noastră. Chiar dacă numărul de cazuri este în scădere, nu este cazul să ne relaxăm și nici să renunțăm la toate regulile impuse de autorități. Medicul Virgil Musta este de părere că vom avea parte de o nouă normalitate, pentru că va trebui să învățăm să trăim cu regulile de acum.

Virgil Musta spune ce reguli va trebuie să respectăm în continuare

Specialistul din Timișoara este de părere că trebuie să ne adaptăm la aceste măsuri pe care le respectăm acum. Totodată, el a averizat că dacă va crește numărul de cazuri, autoritățile vor reveni cu măsuri mai severe.

”Eu consider că este bine să începem să ducem o viață firească, o viață normală pe care o duceam și înainte, dar cu anumite reguli care trebuie respectate. Din câte știu eu, în mare parte s-au respectat aceste reguli, ceea ce este foarte important, pentru că, în momentul în care acestea nu se vor respecta, este foarte probabil ca numărul de cazuri să înceapă să crească din nou și atunci va trebui să trecem din nou la măsuri restrictive mai severe, spune medicul. 

În același timp, medicul Virgil Musta este de părere că totul depinde de populație și de felul în care se vor respecta, în continuare, măsurile de relaxare.

În toate țările în care au intervenit măsuri de relaxare, pentru o perioadă de timp numărul de cazuri a crescut, ceea ce se întâmplă și la noi în țară. Speranța este că, dacă populația înțelege că toate regulile trebuie respectate, aceste cazuri nu vor crește într-un număr care să pună în pericol capacitatea de rezolvare a lor, la nivelul sistemului de sănătate.

Vom avea o nouă normalitate de acum înainte

Virgil Musta a vorbit despre o nouă normalitate, pentru că regulile de acum va trebui să le respectăm permanent.

Noua normalitate implică niște reguli pe care va trebui să le respectăm permanent. În primul rând, este grija față de sănătatea noastră, pentru că s-a constatat că formele severe de boală au fost la persoanele cu comorbidități importante. Dacă avem mai multă grijă de sănătate, dacă facem mai multă mișcare și sport, dacă ne alimentăm bine, dacă evităm stresul și luăm toate celelalte măsuri pentru o viață mai sănătoasă, sigur teama noastră de a face această boală va fi mai mică. Igiena este un element esențial pentru sănătatea noastră. Eu cred că trebuie să păstrăm deprinderile pe care le-am dobâdit odată cu această pademie. Nu în ultimul rând, distanțarea socială și purtarea măștii vor trebui să intre în cotidianul nostru atunci când intrăm în zone aglomerate, în zone cu risc”, a explicat medicul. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: