Redactia.ro
Home » Știri » Ce concluzii are medicul-erou de la Timișoara după cele trei luni de pandemie de coronavirus. Sfaturile lui Virgil Musta pentru perioada următoare

Ce concluzii are medicul-erou de la Timișoara după cele trei luni de pandemie de coronavirus. Sfaturile lui Virgil Musta pentru perioada următoare

concluzii Virgil Msuat după pandemie

Medicul erou de la Timișoara, Virgil Musta a explicat că situația în România în ceea ce privește coronavirusul este așa datorită responsabilității sociale. Medicul a transmis mai multe concluzii după primele două săptămâni de relaxare din țara noastră și după cele trei luni de pandemie.

Specialistul este ferm convins că în România putea fi mult mai rău și ar fi putut exista mai multe îmbolnăviri decât au fost, dacă populația nu ar fi respectat măsurile impuse de autorități în gradul în care s-a întâmplat.

Virgil Musta, despre pandemia din România, la trei luni de la izbucnire

De altfel, într-o postare de pagina personală de Facebook, medicul a explicat că ar fi fost mult mai multe victime răpuse de COVID-19, dacă oamenii nu ar fi respectat reglementările autorităților.

Sunt convins că principalul motiv pentru care la noi pandemia a rămas sub control este atitudinea extrem de responsabilă de care aţi dat dovadă majoritatea dintre voi. Altfel, am fi avut mult mai multe victime, oricât ne-am fi străduit noi medicii, autorităţile şi multe alte categorii profesionale care au participat direct la această luptă. Şi ca sa fiu sincer, voi aţi reprezentat un imbold extraordinar în activitatea mea din toată această perioadă. Prin atitudinea şi energia voastră m-aţi ţinut şi mai motivat şi mai determinat”, a scris Virgil Musta.

Mai mult decât atât, Virgil Musta este de părere că țara noastră a stat foarte bine la capitolul limitării pandemiei. În România, impactul pandemiei de coronavirus a fost unul redus, iar meritul este în mare parte al oamenilor.

În România am reuşit să limităm impactul pandemiei, cel puţin comparativ cu multe ţări din vestul Europei, ţări mult mai dezvoltate ca noi din punct de vedere al infrastructurii medicale, dar care au fost depăşite de situaţie şi au înregistrat foarte mulţi morţi”, crede medicul.

Care sunt concluziile medicului după cele trei luni de pandemie

Potrivit lui Virgil Musta, sunt două mari concluzii ce pot fi trase după experința pandemiei de coronavirus. Prima este aceea că regulile de igienă și distanțare au fost și sunt esențiale.

A doua este că trebuie să avem grijă de sănătatea noastră constant, pentru a putea avea un organism care să facă față infecțiilor sau bolilor.

”Cele mai importante concluzii ale acestei analize după 3 luni de pandemie le-aş rezuma în două direcţii: importanţa respectării şi în continuare a câtorva reguli de igienă personală şi distanţare pe care le ştim deja, dar şi să avem grijă de sănatatea noastră constant, de la vârste fragede, pentru că astfel vom fi mai puţin vulnerabili în faţa oricăror ameninţări, a spus specialistul.

Virgil Musta a tratat și vindecat peste 500 de bolnavii de coronavirus, în spitalul din Timișoara.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: