Redactia.ro
Home » Știri » Noi măsuri de relaxare începând de la 1 iunie 2020. Mesajul șefului DSU, Raed Arafat

Noi măsuri de relaxare începând de la 1 iunie 2020. Mesajul șefului DSU, Raed Arafat

Raed Arafat

Raed Arafat a vorbit despre noile măsuri de relaxare ce vor fi elaborate începând cu data de 1 iunie. Conform secretarului de stat, există un risc de infectare foarte mare dacă românii nu vor respecta măsurile impuse de autorități în această perioadă.

Noile măsuri de relaxare începând cu data de 1 iunie 2020

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a declarant miercuri care vor fi următoarele măsuri de relaxare.

Potrivit acestuia, noile măsuri de relaxare vor intra în vigoare începând cu data de 1 sau 2 iunie, însă acestea vor fi elaborate doar dacă românii vor respecta măsurile de protecție.

Raed Arafat a menționat că numărul de cazuri înregistrate sunt în scădere, față de numărul testelor efectate, dar că pandemia de coronavirus nu a dispărut, iar cetățenii trebuie să fie precauți.

„Numărul cazurilor este stabil – per ansamblu suntem într-o scădere, dacă luăm procentul cazurilor pozitive comparativ cu numărul testelor, dar situația nu este perfect rezolvată. Mai este timp care trebuie să treacă până avem certitudinea că situația este într-adevăr sub control”, a mărturisit Raed Arafat.

Cum vor fi luate măsurile suplimentare de relaxare?

Potrivit Antena 3, secretarul de stat a mărturisit că măsurile de relaxare se vor discuta în ședința de astăzi și se va face o analiză pe baza datelor din alte țări.

„Clar că vor fi măsuri suplimentare de relaxare care vor fi luate de la 1-2 iunie. Care vor fi aceste măsuri și cum vor fi ele luate va fi discutat și prezentat Comitetului Național pentru Situații de Urgență, mâine vom avea o discuție, vom analiza, vom vedea și alte țări ce măsuri au luat sau au evitat să ia și, pe baza datelor pe care le vom avea, cu siguranță vor fi unele măsuri suplimentare pentru că până acum nu putem discuta despre o creștere necontrolabilă a cazurilor”, a mai adăugat Raed Arafat

Mai mult, Arafat a precizat că momentan nu putem vorbi despre o creștere necontrolabilă a cazurilor de îmbolnăvire în România, ceea ce înseamnă că măsurile de suplimentare de relaxare ar putea intra în vigoare în curând.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: