Redactia.ro
Home » Știri » Meghan Markle, criticată dur în Nigeria. Prima Doamnă o mustră public pentru o gafă majoră

Meghan Markle, criticată dur în Nigeria. Prima Doamnă o mustră public pentru o gafă majoră

GALERIE FOTO (3) Meghan și Harry. Sursă foto: profimedia

Recenta vizită a Ducesei de Sussex, Meghan Markle, în Nigeria, a stârnit o serie de controverse și critici, atât din partea oficialilor nigerieni, cât și a publicului larg. Aceasta a fost în centrul atenției din cauza unei presupuse gafe majore, iar reacțiile nu au întârziat să apară.

Meghan Markle, în mijlocul unei controverse după vizita în Nigeria

Meghan Markle a întreprins o vizită de trei zile în Nigeria la începutul lunii, care, deși nu a fost un turneu oficial regal, a fost percepută ca atare de multe persoane. Această percepție a dus la critici din partea experților regali britanici, care au susținut că Regele Charles nu a fost încântat de acțiunile fiului său mai mic, prințul Harry, și ale lui Meghan, având în vedere că cei doi s-au retras din toate îndatoririle regale oficiale.

Controversa a fost alimentată în principal de alegerea vestimentară a lui Meghan Markle în timpul vizitei. La numeroasele evenimente la care a participat, Ducesa de Sussex a apărut îmbrăcată în rochii foarte decoltate, care îi dezvăluiau umerii și brațele. Această alegere vestimentară a fost considerată inadecvată și lipsită de respect față de cultura nigeriană.

Prima Doamnă a Nigeriei, Oluremi Tinubu, a fost una dintre vocile critice la adresa Ducesei. În cadrul unei intervenții publice, Tinubu a subliniat valorile nigeriene și aprecierea pentru frumusețe, specificând că în Nigeria moda este prețuită, dar nu și goliciunea. Această declarație a fost percepută ca un răspuns direct la ținutele lui Meghan.

Criticile Primei Doamne a Nigeriei

În timpul vizitei, Prima Doamnă a evidențiat discrepanțele culturale printr-o remarcă clară: „Moda este prețuită și în Nigeria, dar nu și goliciunea”. În momentul acestor comentarii, Meghan Markle purta una dintre rochiile sale provocatoare, ceea ce a întărit percepția negativă asupra alegerilor sale vestimentare.

Tinubu a continuat să critice comportamentul și ținuta lui Meghan, subliniind că Ducesa de Sussex nu a arătat respect față de cultura nigeriană prin ținutele sale prea decoltate și prin expunerea excesivă a pielii. Aceasta a omis să țină cont de faptul că rochiile care dezvăluie prea multă piele nu sunt considerate adecvate pentru astfel de vizite în Nigeria.

Mesajele publicului au variat de la critici directe la comentarii despre percepția generală asupra lui Meghan Markle: „Femeii îi lipsește grația și respectul! Nu te duci în altă țară și nu te îmbraci atât de puțin! Nu a arătat decât lipsă de respect. Era rușinos!”, „Aroganța și insensibilitatea sunt trăsăturile de personalitate dominante ale lui Meghan”, „Este jignitor. De ce nu ar cunoaște Markel cultura de care se presupune că este atât de atașată? America este râsul lumii. Din punct de vedere politic și social. Cat de rusinos”, au fost câteva dintre mesajele internauților.

Această situație a scos în evidență diferențele culturale și așteptările privind îmbrăcămintea și comportamentul, mai ales în contextul vizitelor internaționale ale personalităților publice. În multe culturi, modul în care te îmbraci este esențial pentru a arăta respect față de gazde și față de tradițiile locale.

Meghan și Harry, în Nigeria. Sursă foto: Profimedia
Meghan și Harry, în Nigeria. Sursă foto: Profimedia

Aparițiile sobre ale lui Meghan Markle

În Nigeria, valorile tradiționale includ un anumit grad de modestie și respect pentru codurile vestimentare, mai ales în cadrul evenimentelor oficiale și publice. Așadar, alegerea lui Meghan Markle de a purta rochii decoltate a fost percepută ca o lipsă de respect și sensibilitate față de aceste norme culturale.

În ciuda gafelor vestimentare, Meghan Markle a avut și câteva apariții sobre. Una dintre cele mai reușite ținute a fost un costum alb, compus din pantaloni largi și taior, care a fost apreciat pentru eleganța și sobrietatea sa. Acest moment a demonstrat că Ducesa de Sussex este capabilă să se adapteze la așteptările culturale atunci când este informată corespunzător.

Acest incident a avut repercusiuni asupra imaginii publice a lui Meghan Markle. Criticile primite din partea oficialilor și a publicului larg au subliniat importanța sensibilității culturale și a respectului față de valorile locale. Pentru o personalitate publică de talia ei, asemenea incidente pot afecta percepția generală și pot diminua impactul pozitiv al inițiativelor sale.

Regele Charles, dezamăgit de vizita lui Meghan și Harry în Nigeria

În plus, această controversă a subliniat tensiunile continue dintre cuplul Sussex și familia regală britanică. Regele Charles și experții regali britanici au fost dezamăgiți de vizita lui Meghan și Harry în Nigeria, considerând-o nepotrivită și inoportună, având în vedere retragerea lor din îndatoririle regale.

Vizita lui Meghan Markle în Nigeria a fost marcată de o gafă vestimentară care a generat critici și controverse. Reacțiile Primei Doamne a Nigeriei, Oluremi Tinubu, și ale publicului larg au evidențiat importanța respectării normelor culturale și a sensibilității în cadrul vizitelor internaționale.

Pentru personalitățile publice, aceste aspecte sunt esențiale pentru menținerea unei imagini pozitive și pentru evitarea incidentelor care pot afecta relațiile internaționale și percepția publicului. Deși Meghan Markle a avut și apariții elegante și adecvate, incidentul vestimentar din Nigeria a scos la lumină provocările și responsabilitățile asociate rolului său public.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: