Redactia.ro
Home » Stil de viață » Meiul, benefic celor cu diabet. Cum influențează meiul zahărul din sânge

Meiul, benefic celor cu diabet. Cum influențează meiul zahărul din sânge

Meiul, o cereală străveche, a câștigat popularitate pentru conținutul său nutrițional ridicat și pentru potențialul său de a preveni bolile. Meiul a devenit un aliment atât de necesar, încât și-a câștigat porecla de „noua quinoa” în bucătăria internațională.

Meiul, o cereală benefică corpului uman

Meiul este, de fapt, un grup de ierburi cu semințe mici cultivate în principal în Asia și Africa. Există de mii de ani. Meiul are o natură consistentă, ceea ce îl ajută să supraviețuiască în climatele uscate.

În comparație cu alte cereale, cum ar fi grâul, orezul și porumbul, meiul are o mulțime de substanțe nutritive. Este bogat în:

  • Fibre
  • Proteine
  • Vitamine
  • Minerale
  • Antioxidanți

Semințele de miei nu conțin gluten, iar experții susțin că aceste semințe sunt bogate in lipază, care ajută in procesul digestiei.

„Lipaza este o enzima care descompune celulele adipoase astfel încât să poate fi absorbite mai rapid prin intestine. Lipaza are o valoare nutriționala ridicată și reduce riscul de indigestie și intoleranță la gluten.

Semințele de mei se digera foarte ușor și conțîn mai multe tipuri de proteine vegetale.

Aceste semințe ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire și fac pielea mai elastică. De asemenea, contribuie la regenerarea pancreasului și reduc tumefierile la nivelul organelor interne, precum rinichi și ficat.

Semințele de mei sunt recomandate în caz de ateroscleroza”, susțin experții, potrivit viral.dailynews.ro.

Persoanele ce doresc să reducă din hipertensiune arterială trebuie să consume semințe de mei. De asemenea, acest tip de semințe este de ajutor pentru a reduce următoarele afecțiuni: ulcer stomacal, gastrită, edeme, obezitate, guță, balonare, celulita, ciroză hepatică.

Meiul, benefic celor cu diabet

Meiul are un indice glicemic (IG) mai mic decât multe alte cereale. Asta înseamnă că vă crește zahărul din sânge încet și treptat, în loc de vârfuri rapide. Alimentele bogate în fibre și cu IG scăzut mențin glicemia constantă, scad colesterolul și vă ajută să slăbiți. Toate aceste lucruri sunt utile pentru persoanele cu diabet.

Meiul este o cereală integrală. Asta înseamnă că are încă straturile sale exterioare, tărâțele și germenii. Companiile alimentare îndepărtează aceste straturi pentru a face cereale rafinate, cum ar fi făina albă. Deoarece organismului dumneavoastră îi ia mai mult timp pentru a digera cerealele integrale, acestea nu vă cresc zahărul din sânge la fel de repede ca și cerealele rafinate. Meiul este cel care ajută la menținerea constantă a nivelului de zahăr din sânge.

Cum să gătești cu mei

Căutați mei la magazinul local de alimente naturale. Îl veți găsi pe raft împreună cu quinoa și alte cereale integrale sau îl puteți cumpăra și online.

Meiul are o aromă ușoară, de nucă, care îl face un adaos versatil la multe tipuri de mese.

Pentru a-l găti, mai întâi prăjiți-l într-o tigaie timp de aproximativ 3 minute cu puțin ulei vegetal. Apoi adăugați 2 1/2 căni de apă clocotită pentru fiecare cană de mei și fierbeți-l timp de 25-30 de minute până când boabele se pufnesc.

Moduri în care puteți folosi mei în preparatele gătite

  • Să-l transformați într-un terci pentru micul dejun;
  • Înlocuiți făina de mei în locul făinii albe sau de grâu în produsele de patiserie, cum ar fi pâinea, prăjiturile sau biscuiții, sau în amestecul pentru clătite;
  • Folosiți-l pentru a înlocui cereale precum orezul, quinoa sau bulgur în rețete;
  • Transformați-l într-o umplutură pentru ardei și alte legume.

Sursa foto: Poshan.OutlookIndia.com
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: