Redactia.ro
Home » Monden » Melodia care a rupt România în două! „Macarena” aprinde internetul, iar specialiștii reacționează dur la mesaj, după ce Marian Godină a fost pus la colț

Melodia care a rupt România în două! „Macarena” aprinde internetul, iar specialiștii reacționează dur la mesaj, după ce Marian Godină a fost pus la colț

Revoltă în rândul părinților din Oradea după ce au aflat că Erika Isac va cânta la Balul Bobocilor: „Vi se pare normală?"

Erika Isac, o voce proeminentă în scena muzicii trap din România, a stârnit recent valuri pe internet cu lansarea noii sale piese, „Macarena”. Acest nou single nu doar că împrumută numele de la celebra melodie a anilor ’90, dar își propune să aducă în discuție probleme serioase ale societății contemporane, în special cele legate de tratamentul femeilor.

Într-o abordare curajoasă, Erika Isac folosește un limbaj dur și direct pentru a expune misoginismul, hărțuirea și violența împotriva femeilor, declanșând o serie de reacții mixte în mediul online.

Mesajul puternic al melodie

Cu versuri ce atacă frontal atitudinile ostile și comportamentele incorecte venite din partea unora dintre bărbați, „Macarena” se dorește a fi mai mult decât o simplă piesă muzicală. Este o declarație de forță și independență feminină, o critică a societății patriarhale în care trăim. „Dansează fetele, nu-nțeleg care-i problema” și „Dacă nu erau bărbații, cine vă proteja? Să ne protejeze de cine?” sunt doar câteva dintre versurile care evidențiază dualitatea mesajelor transmise de artistă – pe de o parte, celebrarea libertății femeilor, pe de altă parte, un apel la reflecție asupra rolului și percepției bărbaților în societate.

Alegerea unui limbaj vulgar pentru a-și exprima mesajele a fost un alt aspect care a atras atenția, comparându-se cu stilul unor trupe consacrate precum BUG Mafia sau Paraziții. Această metodă a generat un spectru larg de reacții, de la susținere ferventă până la critică acerbă, subliniind încă o dată diviziunea opiniei publice atunci când vine vorba despre exprimarea fără perdea a unor probleme sociale.

Melodia a stârnit un val de reacții în mediul online

Lansarea „Macarena” a generat un ecou semnificativ în mediul online, atrăgând atenția atât a susținătorilor, cât și a criticiilor. Femeile, în special, au început să împărtășească povești personale, într-o mișcare asemănătoare cu cea internațională „MeToo”, împotriva hărțuirii și violenței sexuale. Printre cei care au comentat se numără și influencerul Marian Godină, care, deși a recunoscut valoarea versurilor, a subliniat că acestea nu sunt destinate tuturor, adresându-se mai ales femeilor afectate de „bombardieri”.

Interesant este faptul că „Macarena” a captat atenția nu doar a publicului larg, ci și a politicienilor. Mesajul piesei a fost discutat chiar și în cercurile politice, exemplificat prin poziția adoptată de membrii USR și fostul ministru Cristian Ghinea, care și-au exprimat sprijinul față de artistă într-un mod destul de neconvențional.

„Noi, la Comunitatea Liberală 1848, avem o poziție clară în asta cu Mirel vs Erika: ținem cu gagica. Pentru că e 2024, în p… mea”, a transmis pe pagina de Facebook fostul ministru Cristian Ghinea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: