Redactia.ro
Home » Stil de viață » Mergi la culcare fără să te speli pe dinți? Iată la ce riscuri te expui

Mergi la culcare fără să te speli pe dinți? Iată la ce riscuri te expui

Mergi la culcare fără să te speli pe dinți? Iată la ce riscuri te expui

Îngrijirea dentară este un aspect important al sănătății noastre, dar adesea subestimăm importanța igienei orale și nu ținem cont de unele reguli, deși sunt extrem de simple. Una dintre cele pe care oamenii le fac adesea este să se culce fără să-și spele dinții. Se pare că nu este deloc un obicei bun, ci ne expune unor riscuri foarte mari.

De ce să nu mergi la culcare cu dinții murdari

Dacă te culci fără să-ți periezi dinții, trebuie să știi că te expui unor riscuri mari. Renunță cât mai repede la acest obicei nesănătos dacă vrei să ai niște dinți buni și să eviți complicațiile. Medicii spun că bacteriile care se găsesc în cavitatea bucală se pot multiplica și se pot hrăni cu resturile alimentare rămase pe dinți și în gură. Aceste bacterii produc acid, care afectează smalțul dinților și duce rapid la formarea cariilor dentare și la deteriorarea sănătății orale.

Citește și: Nu mai arunca frunzele de la ridiche! Nu te-ai fi gândit ce poți face cu ele

Dinții murdari înseamnă, automat, un miros urât. Respirația urât mirositoare, cunoscută și sub numele de halitoză, este o problemă frecventă printre persoanele care nu își periază dinții înainte de culcare. Bacteriile care rămân în gură pot duce la dezvoltarea unui miros neplăcut și persistent, care poate fi foarte jenant atât pentru propria persoană, cât și pentru cei din jur.

Curățarea dinților, esențială pentru noi

Dacă nu te speli pe dinți înainte de culcare, ai putea dezvolta probleme ale gingiilor și ale țesuturilor moi din cavitatea bucală. Bacteriile care se acumulează pe dinți pot duce la inflamația gingiilor și la apariția gingivitei. Această afecțiune este foarte greu de tratat, provoacă dureri mari și poate duce la sângerări ale gingiilor, ceea ce poate agrava și mai tare lucrurile și să ducă la pierderea subită a dinților.

Ceea ce puțini dintre noi știu este că există o legătură între igiena orală și sănătatea cardiovasculară. Un studiu recent a arătat că persoanele care au gingivită sau parodontită, o afecțiune mai gravă a gingiilor, prezintă un risc mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord și accidentul vascular cerebral.

Igiena orală este crucială pentru menținerea sănătății generale și prevenirea problemelor dentare și ale gingiilor. Este important să avem un stil de viață sănătos și să avem grijă de organismul nostru așa cum trebuie. Vizitele constante la medicul stomatolog ne pot lămuri și mai mult în acest sens.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: