Redactia.ro
Home » Stil de viață » Nu mai arunca frunzele de la ridiche! Nu te-ai fi gândit ce poți face cu ele

Nu mai arunca frunzele de la ridiche! Nu te-ai fi gândit ce poți face cu ele

Nu mai arunca frunzele de la ridiche! Nu te-ai fi gândit ce poți face cu ele

Ridichile sunt unele dintre cele mai îndrăgite legume de sezon, foarte apreciate de o mulțime de oameni. Sunt foarte sănătoase și au o mulțime de beneficii, dar putini știu că la fel de bune sunt și frunzele acestora. Majoritatea le aruncă, dar află de ce ar trebui să le consumi.

De ce să nu arunci frunzele de la ridiche

Frunzele de la ridichi sunt adesea ignorate și aruncate, dar acestea sunt o sursă valoroasă de nutrienți și pot fi folosite în multe feluri. Puțini știu, însă, ce pot face cu ele și le este mai ușor să le îndepărteze și apoi să se debaraseze de ele.

Citește și: Ce fructe și legume se vor coace primele în această primăvară

Frunzele de la ridichi pot fi adăugate în salate și pot fi folosite ca garnitură pentru diferite feluri de mâncare. Acestea au un gust ușor amărui și se pot combina cu alte ingrediente pentru a obține o salată delicioasă și nutritivă. Frunzele de la ridichi conțin vitamine și minerale importante, cum ar fi vitamina C și fierul. Cu puține condimente, vei obține o salată minunată.

Dacă mulți nici măcar nu știuau că frunzele de la ridichi sunt comestibilie, vor fi șocați să afle că acestea pot fi adăugate în supă sau ciorbă. Acestea pot fi adăugate în orice fel de preparat, chiar și mâncăruri cu mai multe legume, iar gustul nu va fi prea diferit de urzici sau ștevie.

La ce mai poți folosi frunzele de ridichi

Frunzele de la ridichi se pot adăuga și în sucuri sau smoothie-uri pentru a le da o notă mai verde acestora și pentru a le îmbogăți cu nutrienți. Acestea pot fi combinate cu mai multe fructe, avocado, roșii sau legume, iar gustul va fi unul genial și fresh.

Frunzele de la ridichi sunt pline de nutrienți, iar aruncarea lor chiar este o risipă. Acestea conțin vitamine, minerale și antioxidanți, care ajută la menținerea unei sănătăți optime. De asemenea, frunzele de la ridichi conțin fibre, care ne ajută să avem o digestie bună și ne protejează atât împotriva diareei, dar și constipației, fiind benefică în ambele cazuri.

Deci, în loc să le aruncați, încercați să le folosiți în bucătărie și să vă bucurați de beneficiile lor nutritive. Au o mulțime de beneficii atât pentru sănătate și reprezintă și un aliment comestibil foarte gustos, ce poate fi preparat într-o mulțime de moduri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: