Redactia.ro
Home » Stil de viață » Mersul pe jos nu „face piciorul frumos”! Concluzia șocantă a specialiștilor 

Mersul pe jos nu „face piciorul frumos”! Concluzia șocantă a specialiștilor 

Care este numărul de pași recomandat zilnic pentru o sănătate de invidiat

De ani de zile, mersul pe jos a fost aclamat ca unul dintre cele mai bune exerciții pentru sănătatea generală și, în mod particular, pentru tonifierea picioarelor. Cu toate acestea, un nou studiu legat de efortul fizic pare să spulbere această concepție populară!

Contextul studiului

Cercetătorii din cadrul Universității Bigham Young au vrut să determine efectele reale ale mersului pe jos asupra musculaturii și formei picioarelor. Echipa a monitorizat un grup de 100 de participanți care au mers în medie 10.000 de pași pe zi, timp de șase luni.

Rezultatele studiului

Rezultatele au arătat că, în timp ce mersul pe jos a adus beneficii cardiovasculare semnificative, nu a avut un impact major asupra tonusului și formei musculare a picioarelor. Majoritatea participantilor nu au prezentat îmbunătățiri notabile în ceea ce privește fermitatea și sculptura picioarelor.

Explicația cercetătorilor

Profesor de specialitate de la BYU, conducătorul studiului, a explicat că mersul pe jos, deși este o activitate fizică excelentă pentru sănătatea inimii și a sistemului circulator, nu este suficient de intens pentru a stimula în mod semnificativ fibrele musculare din picioare. Pentru a „face piciorul frumos”, este nevoie de exerciții targetate și de rezistență, cum ar fi genuflexiunile, fandările sau exercițiile cu greutăți.

Nu înseamnă că ar trebui să renunțăm la mersul pe jos! Acesta rămâne una dintre cele mai eficiente metode de a menține o stare bună de sănătate, de a reduce riscul de boli cardiovasculare și de a menține o greutate corporală sănătoasă. Totuși, pentru cei care își doresc picioare tonifiate și sculptate, este esențial să includă în rutina lor și alte tipuri de exerciții.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: