Redactia.ro
Home » Știri » Mesajele îndurerate ale colegilor de breaslă după moartea lui Ducu Darie

Mesajele îndurerate ale colegilor de breaslă după moartea lui Ducu Darie

Ducu Darie, o viață pe scenă: "Timpul este cel mai prețios lucru"

Regizorul Ducu Darie s-a stins din viață astăzi, la vârsta de 60 de ani. După cum era de așteptat, colegii de breaslă au postat zeci de mesaje îndurerate la adresa celui care le-a fost, până astăzi, prieten, coleg și, nu în ultimul rând, sursă de inspirație.

Mesajele colegilor de breaslă

Ducu Darie s-a stins după ce a fost diagnosticat cu ciroză. În urma lui au rămas nenumărate spectacole de teatru regizate atât în țară, cât și-n străinătate. Fanii, dar și colegii de breaslă i-au lăsat zeci de mesaje pentru a-i onora memoria.

„Ducu… ne știm și iubim de când aveam 4 și tu 7 ani. Ce atâta grabă, Ducu? Ai ars ca lumânarea din „Trei surori”… repede și până la capăt. Ah… te iubesc. Mulțumesc. Drum bun. Ne mai întâlnim noi… și… te iubesc!”, a fost mesajul postat de Oana Pella.

Emilia Popescu și Teodor Baconschi, mesaje îndoliate

Și actrița Emilia Popescu, cu care Ducu Darie a colaborat în diverse spectacole de teatru, a ținut să-și ia rămas bun de la celebrul regizor. ”Ce frumos am trăit… Drum bun, Ducu!”, a fost mesajul postat de celebra actriță.

Și Teodor Baconschi a vorbit despre cel care a fost Ducu Darie și care a lăsat în urmă un testament artistic de valoare. ”Aflăm, iată, trista veste depsre moartea prematură a acestui mare regizor și director de teatru. Magnificul spectacol „Coriolanus” – montat la Bulandra – devine testamentul artistic al lui „Ducu” Darie. Avea 60 de ani. Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris Teodor Baconschi.

Scriitorul Alex Tocilescu, elogiu la adresa lui Ducu Darie

„Acum mulți ani, prin ’95 sau ’96, am văzut la Bulandra Poveste de iarnă, în montarea lui Ducu. Și era un moment atât de frumos în spectacol, un moment în care respirația actorilor se transformă în coloană sonoră, îmbinându-se cu o arie a lui Henry Purcell (cred că What Power Art Though, din King Arthur), încât efectiv mi s-a tăiat respirația. Pentru că era un moment magic cum n-am văzut decât de foarte puține ori în teatru.

Azi, în ceea ce pare să fie prima zi de toamnă, Ducu Darie a murit. Din păcate soarta regizorilor de teatru e ca ceea ce lasă în urmă să dispară la un moment dat, peste ani și ani, odată cu amintirile ultimului spectator. Dar până atunci, mulțumesc pentru magie, Ducu.”, a scris Alexandru Tocilescu pe Facebook.

Ducu era fiul celebrului actor Iurie Darie și-al Consuelei Roșu.

Citește și Ducu Darie, o viață pe scenă: „Timpul este cel mai prețios lucru”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: