Redactia.ro
Home » Știri » Ducu Darie, o viață pe scenă: „Timpul este cel mai prețios lucru”

Ducu Darie, o viață pe scenă: „Timpul este cel mai prețios lucru”

Ducu Darie, o viață pe scenă: "Timpul este cel mai prețios lucru"

Ducu Darie, o viață pe scenă. Regizorul Alexandru Darie, s-a stins din viață la vârsta de 60 de ani după ce a fost diagnosticat cu ciroză. Ducu Darie a regizat mai multe spectacole atât în România, cât și în străinătate.

Ducu Darie, o viață pe scenă: „Timpul este cel mai prețios lucru”

Fiul lui Iurie Darie. și a Consuelei. Roșu a avut un singur regret cât timp a fost în viață, și acela că a lăsat timpul să treacă în unele situații.

Cel mai prețios lucru este timpul și îmi pare rău că în unele momente ale vieții mele am lăsat să treacă timpul. Dacă ar fi să iau o decizie de la început, aceasta este singurul lucru pe care într-un fel l-aș schimba, pentru că până la 20 de ani timpul este al tău. După 30 de ani este al altcuiva și cu cât mergi mai sus, cua tât devine mai furgerător„, declara Ducu. Darie în 2011.

Ducu Darie a murit la vârsta de 60 de ani

Alexandru Darie a studiay regia de teatru la Universitatea. Națională de Artă. Teatrală și Cinematografică I.L Caragiale din Capitală. Alexandru Darie, a fost născut pe 15 iunie 1959, într-o familie mare de artiști. Iurie Darie și Consuela Roșu au fost părinții marelui regizor. După cum spunea acesta, încă de la o vârstă fragedă a crescu în teatru. Părinții lui îl luau la repetiții, motiv pentru care a devenit la rândul lui un mare regizor.

Alexandru Darie a regizat în SUA la Performing Arts Centre, New-York Mizantropul, de Moliere și Cabala bigoților, de Mihail Bulgakov, iar în 1992 acesta s-a angajat regizor artistic la Teatrul Bulandra. Alexandru Darie a montat în Japonia Omul cel bun din Seciuan, de Bertolt Brecht. De asemenea, În 2002, Alexandru Darie a devenit directorul prestigiosului Teatru Bulandra din București, iar în decembrie 2006 a fost ales președinte al Uniunii Teatrelor din Europa cu sediul la Paris.

Citeste si:Starea de sănătate a lui Cătălin Botezatu, în continuare precară? Mesajele prietenilor

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: