Redactia.ro
Home » Știri » Mesajul care te poate lăsa fără bani în cont. O nouă metodă de de fraudă circulă pe Whatsapp

Mesajul care te poate lăsa fără bani în cont. O nouă metodă de de fraudă circulă pe Whatsapp

Lista de telefoane pe care WhatsApp va înceta să mai funcționeze în câteva zile

Utilizatorii WhatsApp sunt avertizați cu privire la mesajele înșelătoare care circulă pe platformă, punându-i în pericol de a rămâne fără bani în cont. O nouă metodă de fraudă a fost descoperită, iar poliția din Nürnberg avertizează că un număr mare de persoane au căzut deja victime ale acesteia, rămânând cu conturile goale.

Ancheta a dezvăluit că infractorii acționează prin trimiterea de mesaje prin intermediul WhatsApp, pretinzând că sunt copiii victimelor și că se află într-o situație dificilă, solicitând sume mari de bani. Această metodă ingenioasă a condus la frauda a peste 370.000 de euro. Conform informațiilor furnizate de poliție, liderul grupului infracțional, în vârstă de doar 21 de ani, a fost deja arestat, iar investigațiile continuă pentru identificarea celorlalți membri implicați în fraudă.

Ce mesaje se trimit, de fapt

Mesajele frauduloase, care pretind a fi de la copiii victimelor, sunt concepute astfel încât să inducă în eroare și să solicite transferuri bancare rapide. În unele cazuri, infractorii se prezintă ca agenți bancari și obțin acces la conturile bancare ale victimelor prin apeluri telefonice, sub pretextul unor probleme fictive.

„Bună, mamă! Telefonul meu mobil s-a stricat, acesta este noul meu număr”, așa sunau o parte din mesajele pe care victimele le primeau pe WhatsApp. Escrocii pretindeau că sunt copiii celor pe care îi contactau. 

Publicul este îndemnat să fie extrem de precaut și să nu răspundă la astfel de mesaje sau apeluri telefonice suspecte. În cazul în care au căzut în plasă, este recomandat să formuleze imediat o plângere penală și să informeze autoritățile competente. Este esențial să se verifice întotdeauna autenticitatea cererilor de fonduri și să nu se furnizeze date personale sau bancare către persoane necunoscute. Siguranța financiară este crucială, iar conștientizarea acestor scheme de fraudă este primordială pentru protejarea utilizatorilor WhatsApp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini