Redactia.ro
Home » Știri » Mesajul de „Dincolo” pe care l-a lăsat Aleksei Navalnîi, după ce disidentul rus a murit în închisoare (VIDEO)

Mesajul de „Dincolo” pe care l-a lăsat Aleksei Navalnîi, după ce disidentul rus a murit în închisoare (VIDEO)

Cel mai important oponent al președintelui rus a decedat, vineri, într-o închisoare din Siberia. Deocamdată, nu a fost precizată o cauză oficială a morții.

Vladimir Putin este responsabil pentru moartea lui Aleksei Navalnîi, a spus tranșant președintele american Joe Biden.

Mesajul lăsat de Navalnîi

Disidentul rus a transmis un mesaj poporului rus, pentru situația în care ar fi fost ucis ori ar fi murit în închisoare, în cadrul documentarului „Navalny”, realizat în 2022 și care a câștigat în 2023 premiul Oscar pentru cel mai bun documentar.

„Ascultați-mă, am ceva foarte evident să vă spun”, își începe Navalnîi mesajul inclus în respectivul documentar. Nu aveți voie să renunțați. Dacă ei decid să mă ucidă, asta înseamnă că suntem extrem de puternici”.

„Trebuie să ne folosim de această putere”, a adăugat Navalnîi, care a mai zis: „Să nu renunțăm și să ne amintim că suntem o forță uriașă pe care încearcă să o suprime ticăloșii ăștia”.

Opozantul lui Putin a adăugat că poporul rus nu realizează cât de puternic este. „Singurul lucru de care are nevoie răul să triumfe este ca oamenii buni să nu facă nimic”, a spus Aleksei Navalnîi. „Așa că nu fiți inactivi”.

Proteste de amploare în Rusia

Între timp, oameni din întreaga lume continuă să-i aducă un ultim omagiu disidentului rus. Gesturi simbolice au avut loc și în mai multe orașe din Rusia, unde cel puțin 100 de oameni au ajuns în noaptea de vineri spre sâmbătă în arest.

Zeci de persoane au fost arestate vineri seară la Moscova, în timp ce locuitorii îi aduceau un omagiu lui Navalnîi, la monumentul dedicat deținuților politici.

Manifestări similare au avut loc în întreaga Rusie, după ce s-a aflat că opozantul rus a murit în colonia penitenciară unde era închis, dincolo de cercul polar.

„La fel ca milioane de oameni din întreaga lume, nu sunt surprins, dar sunt indignat de această veste, de moartea anunțată a lui Alexei Navalnîi.

El a ținut piept cu curaj corupției, violenței și tuturor lucrurilor rele pe care le face regimul lui Putin. (MUSCA) Autoritățile ruse vor veni cu propria versiune, dar fără-ndoială, Putin este responsabil pentru moartea lui Navalnîi„, a spus Joe Biden, liderul SUA.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: