Redactia.ro
Home » Știri » Mesajul dur transmis de Patriarhul Daniel, după interzicerea pelerinajelor: Este o măsură discriminatorie

Mesajul dur transmis de Patriarhul Daniel, după interzicerea pelerinajelor: Este o măsură discriminatorie

Patriarhul Daniel

Patriarhl Daniel a declarat vineri, că nu este de acord cu decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență, referitoare la suspendarea pelerinajelor pentru credincioșii din alte orașe. Conducătorul Bisericii Ortodoxe le cere autorităților să analizeze mult mai profund decizia.

Mesajul dur transmis de Patriarhul Daniel, după interzicerea pelerinajelor: Este o măsură discriminatorie

Patriarhul Daniel a reacționat vineri, după ce autoritățile au decis ca oamenii din alte localități nu mai au voie să participe la sărbătoarea Sfânta Parascheva. Conducătorul BOR le-a cerut reprezentanților Comitetului Național pentru Situații de Urgență să revină asupra deciziei pe care o consideră absolut disproporțională și să se consulte cu Biserica Ortodoxă Română. „Interzicerea în acest an a pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi este o măsură disproporționată, discriminatorie şi luată fără o consultare prealabilă cu Biserica Ortodoxă Română„, se arata in mesajul Patriarhului Daniel.

BOR nu este de acord cu decizia luată de CNSU

Mai mult, șeful Bisericii Ortodoxe a declarat că nu există motive întemeiate care să ateste decizia luată de CNSU. „Măsurile restrictive ce se impun ca absolut necesare trebuie să aibă un solid temei legal, să fie justificate în mod transparent, argumentat şi nediscriminatoriu. Înţelegem că, în contextul epidemiologic de azi, regulile stricte referitoare la igienă, la purtarea măștii și la păstrarea distanței de 1,5 m între persoane se impun atât în spațiile liturgice, cât şi în afara acestora, pentru toţi credincioşii care participă la pelerinajul organizat oficial„, a mai spus acesta.

Vineri după-amiază, 300 de ieșeni s-au adunat în fața Catedralei Mitropolitane Iași pentru a protesta cerând să se renunțe la restricțiile impuse de autorități în perioada pelerinajului Sfintei Parascheva. De asemenea, incidentele nu au lipsit. Protestatarii au trecut la discuții aprinse cu Jandarmeria, iar forțele de ordine nu au intervenit, lăsându-i pe oameni să-și verse amarul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: