Redactia.ro
Home » Sport » Mesajul emoționant al Nadiei Comăneci! Pe cine a pierdut campioana

Mesajul emoționant al Nadiei Comăneci! Pe cine a pierdut campioana

Nadia Comăneci, Nadia Comăneci mesaj emotionant, Dianne Durham

Dianne Durham, prima mare campioană afro-americană la gimnastică din istoria Statelor Unite s-a stins din viață. Nadia Comăneci a postat pe contul său personal un mesaj emoționant în memoria prietenei sale.

Nadia Comăneci și Dianne Durham erau prietene apropiate, iar vestea a întristat-o nespus pe româncă. Fosta gimnastă s-a stins din viață în urmă cu 2 zile la vârsta de 52 de ani.

„Mi-a fost o foarte dragă prietenă și o persoană minunată”, a scris Zeița de la Montreal, pe pagina sa de Twitter.

Nadia Comăneci și Dianne Durham au avut același antrenor. Bela Karolyi. După ce acesta a emigrat în SUA și-a deschis o școală de gimnastică, unde Dianne s-a pregătit o perioadă. În anul 1983, aceasta devenea campioană a Statelor Unite la toate aparatele. A ratat însă Jocurile Olimpice de la Los Angeles, oficial din cauza unei accidentări. Adevărul pare a fi altul potrivit celor spuse de soțul ei.

„Din păcate nu a putut merge la Olimpiadă, din cauza politicii. În timp se împăcase cu acest lucru. Dar mi-a spus cândva:„, a declarat soțul fostei gimnaste, Tom Drahozal.

În anul 1985 își anunța retragerea.

„Dianne a murit în liniște”

Soțul fostei campioane a făcut o scurtă declarație, dar nu a dezvăluit cauza morții.

„Dianne a murit în liniște, a fost dragostea vieții mele, s-a dăruit gimnasticii. Dianne a fost un pionier al gimnasticii pentru persoanele de culoare cărora le-a deschis acest drum”, a spus pentru ESPN, Tom Drahozal, acesta declarând doar că Dianne s-a stins după o scurtă suferință.

Dianne Durham a intrat pentru prima dată într-o sală de gimnastică la vârsta de 3 ani. Din 1985 de când s-a retras aceasta a devenit antrenoare. De asemenea a fost și arbitru și speaker motivațional. Prima mare campioană afro-americană la gimnastică din istoria Statelor Unite avea o școală renumită la Chicago. De aici au plecat foarte multe tinere talente.
În anul 2017, Durham a fost inclusă în Hall of Fame, Region 5, o secțiune special destinată gimnasticii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: