Redactia.ro
Home » Știri » Mesajul înduioșător în limba română al Regelui Charles al III-lea, la sosire în România. Ce a transmis poporului român

Mesajul înduioșător în limba română al Regelui Charles al III-lea, la sosire în România. Ce a transmis poporului român

GALERIE FOTO (4) Mesajul înduioșător în limba română al Regelui Charles al III-lea, la sosire în România. Ce a transmis poporului român

Iată ce mesaj înduioșător în limba română a transmis Regele Charles al III-lea, la sosire în România.

Mesajul înduioșător în limba română al Regelui Charles al III-lea, la sosire în România. Ce a transmis poporului român

Regele Charles al III-lea a ajuns, vineri, în România. Suveranul s-a întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, deși vizita sa în țara noastră are caracter privat.

Iată ce mesaj a transmis suveranul britanic. El a recitat, tot în limba română, versuri scrise de Mihai Eminescu.

„Am ajuns să iubesc România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele şi biodiversitatea”, a afirmat monarhul britanic şi a continuat în limba română:Țară de glorii, ţară de dor”.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Discursul președintelui Klaus Iohannis pentru Regele Charles al III-lea, sosit în România 

„Bine aţi revenit în România, ţara pentru care de-a lungul timpului aţi dezvoltat o afecţiune aparte! Ne onorează faptul că prima vizită în străinătate de la încoronarea Majestăţii Voastre are loc în ţara noastră. Pentru români, acesta reprezintă un mesaj extrem de important, că legăturile cu aceste locuri rămân la fel de strânse şi după preluarea noilor responsabilităţi”, a spus preşedintele în alocuţiunea comună.

„Vă transmit în numele tuturor românilor aprecierea şi recunoştinţa noastră pentru implicarea autentică în protejarea şi celebrarea unor valori care ţin de însăşi identitatea naţională: natura, peisajul rural din ţara noastră, dar şi moştenirea culturală bogată. Localnicii povestesc cum, datorită interesului Majestăţii Voastre, frumuseţea satelor şi a tradiţiilor lor a trecut graniţele. Le-aţi reamintit cât de preţioase sunt tradiţiile, obiceiurile, meşteşugurile moştenite de generaţii şi faptul că acestea nu îşi pierd valoarea în faţa erei vitezei şi a tehnologiei, ci dimpotrivă”, a spus preşedintele. Klaus Iohannis a arătat că Fundaţia caritabilă a Majestăţii Voastre a deschis posibilitatea de a redescoperi satul românesc şi de a contribui la prezervarea lui prin activităţi de restaurare a clădirilor sau a obiectelor preţioase, prin dezvoltarea agriculturii ecologice, protejarea zonelor montane sau readucerea la viaţă a unor meserii tradiţionale. Aţi creat astfel oportunităţi deosebite pentru dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale. ”Activitatea substanţială, valoroasă şi constantă a Majestăţii Voastre pentru protecţia mediului şi combaterea schimbărilor climatice s-a reflectat şi în România”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: