Redactia.ro
Home » Știri » Mesajul lui Carmen Iohannis care a făcut furori pe internet

Mesajul lui Carmen Iohannis care a făcut furori pe internet

GALERIE FOTO (16)

Întâlnirea dintre Carmen Iohannis și Jill Biden a strâns multe aprecieri în mediul online.

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii a ajuns în România joi seara, la baza aeriană militară Mihail Kogălniceanu. Și-a început activitățile imediat cum a ajuns.

Ieri, alături de Carmen Iohannis, a vizitat Școala Gimnazială Uruguay. Aceasta este unitatea de învățământ din București care și-a deschis ușile în fața tinerilor elevi ucraineni, care acum sunt refugiați în România alături de părinții lor. Războiul i-a forțat să lase totul în urmă și să își construiască o viață nouă departe de casele lor și de locurile de baștină.

Carmen Iohannis și Jill Biden au fost primite cu căldură și ospitalitate la Școala Gimnazială Uruguay.

Prima Doamnă a României a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook care a strâns mii de aprecieri și reacții.

Azi am avut onoarea și bucuria de a primi vizita Primei Doamne a Statelor Unite, dr. Biden, ocazie care a demonstrat că Respectul, Grija pentru suflet și Comunicarea n-au granițe!
Sursă: https://www.facebook.com/CarmenIohanniis

Vizita Primei Doamne a Americii în România

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, a ascultat poveștile de eroism și supraviețuire ale mamelor ucrainene, care au fugit în România cu copiii lor în urma invaziei rusești din țara lor.

„Am trecut granița cu fiul meu în vârstă de 3 ani și tot ce mă gândeam era cum să-mi salvez copilul dintr-un oraș care a fost bombardat”, i-a spus Anastasia Konovalova, o refugiată ucraineană care ajută la predarea la Școala Uruguay, lui Biden.

„Slavă Domnului că poporul român a fost aici. Cred că nici măcar românii nu se așteptau ca ei să fie atât de minunați, pentru că nu te aștepți la asta de la oameni.”

Carmen Iohannis și Jill Biden au start de vorbă cu copiii refugiați din Ucraina

Primele doamne au vizitat sălile de clasă și s-au întâlnit, de asemenea, cu elevii, dintre care mai mulți sunt refugiați din Ucraina. Ea a ascultat-o cu atenție pe Konovalova și pe alte două mame, uneori vizibil emoționată de povestirea călătoriilor lor chinuitoare.

„Cred că mamele ar face orice pentru copiii lor. … Cred că sunteți uimitor de puternice și rezistente”, a spus Biden. „Este pur și simplu uimitor faptul că poporul român v-a primit în casele și în inimile lor”.

În ciuda ospitalității pe care au primit-o, cei mai mulți dintre copiii pe care Biden i-a întâlnit sâmbătă și-au exprimat dorința de a se întoarce acasă, în Ucraina.

„Vreau să mă întorc la tatăl meu”, a fost mesajul pe care Mila, o fetiță de 7 ani din Kiev, l-a scris pe un decupaj de hârtie albastru și galben al mâinii sale.

Colega ei de clasă în vârstă de 5 ani, prea mică pentru a scrie un mesaj propriu, a desenat imagini despre care învățătoarea ei i-a spus lui Biden că sunt menite să transmită dorul pe care îl simte pentru casa ei.

Vreau să merg la Odessa cât mai curând posibil. Aceasta este dorința mea”, a spus fetița de 5 ani.

Cele două Prime Doamne au luat prânzul împreună

Înainte de vizita la Școala Gimnazială Uruguay, Carmen Iohannis și Jill Biden au luat prânzul împreună la reședința prezidențială. Din relatările soției lui Joe Biden, cele două au multe în comun și s-au simțit bine împreună.

„Am vorbit pur și simplu, ca niște prietene. Adică, am vorbit despre literatură, Shakespeare, am vorbit despre Mark Twain, am vorbit despre exerciții fizice. Adică, lucruri pe care le fac doar femeile când se întâlnesc și simt că au ceva în comun.”

Biden a subliniat că, dincolo de discuțiile mărunte, obiectivul întâlnirii a fost acela de a vorbi despre speranța pentru viitorul Ucrainei și despre „alianța puternică” dintre SUA și România.

„Ne simțim mai în siguranță știind că Statele Unite ne susțin”, a spus Carmen Iohannis. „Să rămânem împreună, să fim uniți este foarte important pentru noi”.

După vizita la școală, Biden a plecat spre Slovacia. Acolo este așteptată să petreacă două zile, în care va vizita un centru de refugiați și două școli. Ea se va întâlni, de asemenea, cu președintele slovac Zuzana Caputova, prima femeie președinte a țării. Călătoria ei europeană a fost programată în jurul Zilei Mamei, duminică, o ocazie care ar putea fi mult diferită pentru mamele și copiii ucraineni care și-au părăsit casele.

Cât a costat rochia lui Carmen Iohannis

Rochia președintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a fost creată special pentru ea de către designerul român Andreea Tincu.

Prețul rochiei cu imprimeu floral purtată de Prima Doamnă a României este de 2.450 lei.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: