Redactia.ro
Home » Homepage » Mesajul lui Raed Arafat după incendiul de la Matei Balș. Ce s-a petrecut

Mesajul lui Raed Arafat după incendiul de la Matei Balș. Ce s-a petrecut

GALERIE FOTO (2)

Un incendiu de proporții a avut loc la un pavilion al Spitalului Matei Balș din Capitală. 4 persoane au murit și alți zeci de persoane au fost evacuate. Secretarul de stat Raed Arafat a făcut primele declarații după incendiu. 

 

Mesajul lui Raed Arafat după incendiul de la Institutul ”Matei Balș”

Un incendiu devastatator a avut loc la parterul unui corp de clădire, în acre se aflau în jur de 100 de persoane.

Potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, trei persoane au fost găsite decedate în urma incendiului după ce a fost degajat fumul,  iar o a patra persoană a fost resuscitată, însă, fără rezultat.Raed Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineața. Au fost informați cu privire la incendiu și premierul Cîțu, ministrul Sănătății și ministrul de Interne.

Alți 120 de pacienți au fost evacuați, iar acum aceștia sunt evaluați într-o primă fază. Patru pacienţi au fost deja transferaţi la Institutul “Marius Nasta” din Capitală, a informat managerul unităţii medicale, Beatrice Mahler.

“Trei persoane au fost găsite în salon (n.r. – decedate). (…) După ce s-a degajat fumul au fost găsite trei peroane în salonul în care era incendiul. Restul sunt transportaţi la mai multe spitale. Sunt cu COVID. Nu au alte probleme”, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat pentru Agerpres.

Incendiul este sub control încă de la ora 6.00. Zeci de medici și asistenți au fost mobilizați, în urma incendiului.

La ce oră a izbucnit incendiul de la Matei Balș

,,Primul apel la 112 pentru incendiul de la Matei Balș a venit la ora 05.05, sunt 4 morți, trei pacienți au murit în itmpul incendiului, unul a decedat ulterior. Au fost evacuate aproximativ 44 de persoane către spitalele de urgență, restul evacuate către celelalte pavilioane din spitalul Matei Balș. Din cei 44 de pacienți, doi erau în stare mai gravă”, amai precizat Raed Arafat.

Incendiul nu a avut loc la Secția de ATI, după cum a mărturisit Raed Arafat. Întrebat dacă dintre cei transportați la alte spitale sunt persoane care se află în stare gravă, Raed Arafat a răspuns: “Nu, pe probleme de arsuri nu”.

,,Nu mai avem alte persoane în stare critică”, a precizat şeful DSU.

„La acest moment interventia este terminată, incendiul este lichidat. În afara de cele 4 persoane decedate, nu mai avem victime în pericol iminent.”, a mai precizat șeful DSU.

Raed Arafat a precizat că ultimele controale au fost efectuate în spital în luna noiembrie a anului trecut.

Raed Arafat a cedat nervos: „Este revoltă în capul dumneavoastră”

Coordonatorul DSU s-a enervat de dimineață la Spitalul Matei Balș. Raed Arafat a fost nervos când a fost întrebat de unul dintre jurnaliști cum este posibil ca după tragedia care a avut loc la Secția ATI  a Spitalului din Piatra Neamț să se întâmple încă una de amploare. ”Iar o tragedie după Colectiv, după Piatra Neamț? Unde sunt controalele, domnule Arafat? Unde sunt toate acele măsuri promise? Ardem ca șoarecii în spitalele românești, nu se poate așa ceva”, i-a spus jurnalistul Antena 3 Cristi Popovici.

„Este revoltă în capul dumneavoastră”, i-a spus el jurnalistului care l-a întrebat cum au fost efectuate controalele în spitale, care fuseseră anunțate.

Dacă ați venit să urlați la noi, aici intervenția v-am explicat. Urlați dumneavoastră. Este revoltă în capul dvs. Până vedem care este situația…. Lăsați situația până o să vină pompierii să vă spună care e motivul. V-am dat toate detaliile. Ultimul control aici a fost în noiembrie 2020. Tonul dumneavoastră…”, a strigat nervos Raed Arafat.

Și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut primele declarații cu privire la incendiu. ,,Nu știu că fie cineva acum într-o stare foarte gravă”, a spus și Ministrul Sănătății.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a precizat că toți pacienții au fost mutați, dintre care peste 98% aveau nevoie de oxigen.

,,Nu știu de la ce a putut pleca incendiul, când vom ști vom comunica”, a mai precizat Adrian Streinu-Cercel.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: