Redactia.ro
Home » Știri » Mesajul Papei Francisc pentru Ucraina în rugăciunea de duminică de la Vatican

Mesajul Papei Francisc pentru Ucraina în rugăciunea de duminică de la Vatican

Decizia lui Vladimir Putin de a ataca Ucraina a atras sancțiuni fără precedent asupra Rusiei, dar simultan și o mobilizare impresionantă a europenilor de pretutindeni pentru care aflați în nevoie. Alături de cei care condamnă războiul este și Papa Francisc, care în aceste momente de cumpănă se roagă pentru pace și sufletele ucrainenilor.

Mesajul Papei Francisc pentru Ucraina în rugăciunea de duminică de la Vatican

Izbucnirea războiului nu a rămas fără o reacție din partea Papei Francisc, care încă de la început și-a arătat susținerea pentru Ucraina. După ce în urmă cu o săptămână s-a deplasat personal la Ambasada Rusiei și ulterior a purtat o conversație telefonică cu Volodimir Zelenski, acum Sfântul Părinte a adresat grijile în cadrul slujbei susținute sâmbătă la Vatican.

De la fereastra Palatului Apostolic din Vatican, Papa s-a adresat oamenilor adunați în piața Sfântul Petru. Toți cu sufletele deschise și cu drapelul Ucrainei în brațe, au ascultat cuvintele suveranul pontif.

Papa Francisc condamnă decizia lui Putin de a ataca Ucraina sub pretextul unei „operațiuni speciale” în regiunea Donbas, pe care o numește clar „un război”.

„În Ucraina curg râuri de sânge și lacrimi. Aceasta nu este doar o operațiune militară, ci un război care seamănă moarte, distrugere și mizerie”, a spus Suveranul Vaticanului.

În continuare, Papa a blamat dorința pentru putere și i-a îndemnat pe credincioși să nu uite să iubească și să lupte în serviciul binelui.

„Adevărata fericire și libertate nu constă în posesia, ci în împărtășirea, nu în a profita de ceilalți, ci în a-i iubi, nu în obsesia puterii, ci în bucuria de a sluji. Trebuie să fim vigilenți pentru că deseori se prezintă sub o formă aparentă a binelui. De fapt, diavolul, care este viclean, folosește întotdeauna înșelăciunea și [chiar știe] să se deghizeze sub motive sacre, aparent religioase”.

Mesajul final al sfântului părinte a fost unul cât se poate de clar: în aceste clipe teribile pentru poporul ucrainean, semenii lor de pretutindeni ar trebui să se roage împreună pentru încheierea acestui conflict care ia zilnic sute de vieți nevinovate.

„Să ne facem timp pentru tăcere și rugăciune, timp în care să ne oprim și să privim la ceea ce se întâmplă în inimile noastre”, a încheiat Papa Francisc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: