Redactia.ro
Home » Știri » Mesajul președintelui Klaus Iohannis de Paște: „În aceste zile, îi purtăm în gânduri și inimi pe vecinii noștri ucraineni”

Mesajul președintelui Klaus Iohannis de Paște: „În aceste zile, îi purtăm în gânduri și inimi pe vecinii noștri ucraineni”

Mesajul președintelui Klaus Iohannis de Paște

Mesajul președintelui Klaus Iohannis de Paște. Președintele României a transmis sâmbătă un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale, celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și cultele neoprotestante. Șeful statului a amintit de ospitalitatea și sprijinul de care românii au dat dovadă în cazul cetățenilor ucraineni refugiați în țara noastră.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis de Paște: „În aceste zile, îi purtăm în gânduri și inimi pe vecinii noștri ucraineni”

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioși ortosocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. „Sărbătoarea Sfintelor Paști ne reunește în jurul marii Taine a Învierii Domnului Iisus Hristos, fie că suntem acasă sau departe de cei pe care îi purtăm în sufletele noastre. Tuturor credincioșilor ortodocși, greco-catolici, armeni și neoprotestanți care celebrează Sfintele Paști le transmit cele mai calde urări de pace, sănătate și bună înțelegere!”, se arată în mesajul preşedintelui României.

Klaus Iohannis a amintit de războiul din Ucraina și a vorbit despre sprijinul de care românii au dat dovadă în cazul cetățenilor ucraineni refugiați în țara noastră. „În aceste zile, îi purtăm în gânduri și inimi pe vecinii noștri ucraineni, a căror suferință încercăm să o alinăm prin ospitalitate și sprijin. Împărtășim astfel în jurul nostru din dragostea creștină, iar această solidaritate întruchipează acum expresia iubirii aproapelui. „Miracolul Învierii să ne întărească în credință și să primim Lumina Sfântă cu speranță și iubire. Vă doresc tuturor Sărbători pascale binecuvântate, în armonie, alături de cei dragi!”, se arată în mesajul preşedintelui Iohannis.

Iohannis a participat la slujba de Înviere de Paștele Catolic

În urmă cu o săptămână a fost sărbătorit Paștele Catolic, iar Klaus Iohannis a fost împreună cu soția sa, Carmen, la sluja de Înviere. Cei doi au mers la biserica din centrul Sibiului.

”Vă doresc tuturor Sărbători fericite! Celor care în aceste zile sărbătoresc Învierea Domnului le doresc sărbători pascale binecuvântate iar celor care mâine vor sărbători Floriile le doresc Florii frumoase. Tuturor, linişte, pace, zile frumoase şi cred că trebuie să subliniez, vă doresc tuturor pace, şi cum acum imediat intrăm în biserică, cred că este bine să ne rugăm pentru cei care din păcate suportă ororile războiului şi încă aşteaptă pace!”, le-a transmis Iohannis, jurnaliștilor aflați la biserică.

De asemenea, șeful statului  a postat un mesaj pe rețelele de socializare, urându-le sărbători fericite catolicilor. Din nou, Iohannis a reamintit de războiul din Ucraina, subliniind importanta păcii și solidarității.

Transmit tuturor credincioşilor romano-catolici, reformaţi, unitarieni şi evanghelici urarea de a sărbători Învierea Domnului cu sănătate şi iubire, în comuniune cu cei dragi. Totodată, îi salut călduros pe credincioşii care celebrează duminică Floriile, o sărbătoare a bucuriei pentru întreaga creştinătate. De Sfintele Paşti înţelegem mai profund mesajul Jertfei şi suntem pătrunşi de Lumina Învierii”, a scris preşedintele, pe Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: