Redactia.ro
Home » Știri » Mesajul președintelui Klaus Iohannis după ce David Popovici a devenit dublu campion mondial: „O nouă performanță de excepție”

Mesajul președintelui Klaus Iohannis după ce David Popovici a devenit dublu campion mondial: „O nouă performanță de excepție”

Mesajul președintelui Klaus Iohannis după ce David Popovici a devenit dublu campion mondial

Mesajul președintelui Klaus Iohannis după ce David Popovici a devenit dublu campion mondial. Președintele României i-a transmis un mesaj lui David Popovici, după ce tânărul de 17 ani a devenit dublu campion la Budapesta. Klaus Iohannis l-a felicitat pe sportivul român pentru performanța extraordinară.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis după ce David Popovici a devenit dublu campion mondial

David Popovici a scris istorie la CM de natație. Tânărul sportiv a devenit dublu campion mondial la natație, după ce a câștigat medalia de aur la 100 metri liber. Președintele României l-a felicitat pe Popovici pentru performanța extraordinară. Klaus Iohannis a postat un mesaj pe rețelele de socializare, declarându-se impresionat de performanța lui David. „O nouă performanță de excepție pentru David Popovici, care a câștigat titlul mondial și la proba de 100 de metri liber. Felicitări, David!”, a scris Klaus Iohannis, pe contul de Facebook.

David Popovici, prima reacție după ce a câștigat medalia de aur la CM de natație

David Popovici a reușit să impresioneze milioane de oameni după ce a câștigat cursa de 100 de metri liber de la CM de natație de la Budapesta. La scurt timp după terminarea cursei, sportivul român a oferit câteva declarații. Tânărul de 17 ani a declarat că este doar un puști care înoată repede și care inspiră oameni. „Nu mă așteptam să câștig ambele probe, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcurs. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber. E doar începutul, avem foarte mult de muncă în fața noastră”, a fost reacția scurtă a lui David Popovici, la interviul acordat în limba engleză.

Sportivul a transmis un mesaj și în limba română pentru fanii prezenți în sala de la Budapesta și cei care l-au urmărit la TV: „Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc pentru că v-ați uitat!”. De asemenea, David a oferit câteva declarații și pentru TVR. „Sper că v-am făcut pe toţi mândri şi mă bucur că milioane de români au urmărit finala. Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit foarte tare, dar am fost în stare competiţională bună şi mă bucur că pot să mă surprind. Înotul este un sport foarte sănătors şi fotbalul la fel, susţin orice sport. Îmi place să mi se spună Racheta din România, da. Cum sunt eu? Un puşti ca înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extrordinare şi inspiră oameni”.

David Popovici, a obtinut în semifinale timpul 47.13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47.58. Pe locul doi s-a clasat francezul Maxime Grousset, cu timpul 47.64, iar podiumul a fost completat de canadianul Joshua Liendo Edwards, cu timpul 47.71. Popovici a fost desemnat de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern sportivul anului in 2021. În 2021, la Jocurile Olimpice din Japonia, David a încheiat pe locul 4 proba de 200 m liber și pe poziția a șaptea, cea de 100 m liber, iar la Campionatele Europene de inot în bazin scurt el a câștigat medalia de aur în proba de 200 m liber.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: