Redactia.ro
Home » Știri » Mesajul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru poporul său: „Nu ne temem de nimic și de nimeni..”

Mesajul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru poporul său: „Nu ne temem de nimic și de nimeni..”

După ce Vladimir Putin a recunoscut independența regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un mesaj important poporului său, dar și aliaților externi. 

Mesajul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru poporul său: „Nu ne temem de nimic și de nimeni..”

Într-un moment de criză pentru statul său, când independența regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, a fost recunoscută de Vladimir Putin, președintele Volodimir Zelenski a dorit să transmită câteva cuvinte poporului său. În timp ce Rusia și-a trimis deja trupele în regiunile estice pentru „menținerea păcii”, chiar dacă a negat posibilitatea începerii unui conflict armat, Ucraina continuă să se aștepte din moment în moment la declanșarea unui atac.

Mesajul lui Volodimir Zelenski pentru poporul său a fost unul clar: Ucraina urmărește în continuarea calea diplomatică, chiar dacă acțiunile recente ale Moscovei nu încurajează acest lucru. Nu intenționează să se lase intimidați și nu vor ceda în fața presiunii rusești,

„Ne-am angajat pe calea pașnică și diplomatică, o vom urma și numai pe ea. Dar ne aflăm pe pământul nostru, nu ne temem de nimic și de nimeni, nu datorăm nimic nimănui și nu vom da nimic nimănui”, a declarat Volodimir Zelenski.

Mai mult, președintele și-a dorit să transmită pe această cale și un mesaj aliaților săi, al căror ajutor speră că-l va primi în aceste clipe tensionate.

„Ne așteptăm la pași clari și eficienți de sprijin din partea partenerilor noștri.Este foarte important să vedem cine este prietenul și partenerul nostru real și cine va continua să sperie Federația Rusă cu vorbe”, a mai spus el.

Vladimir Putin și-a exprimat susținerea față de separatiștii din Doneţk şi Lugansk

Acțiunile Moscovei în legătură cu regiunile Donețk și Lugansk au fost justificate de Vladimir Putin, care consideră că separatiștii au dreptul la libertate și la propria cultură. Ucraina a fost acuzată că urmărește îngrădirea acestora, motiv pentru este dispus să acționeze împotriva lor.

„Oamenii doar luptă pentru tradiția și cultura lor. Nu se mai poate continua cu această tragedie. Se schimbă partide și deputați, dar nu discursul celor care au luat calea violenței și a războiului. Cer adoptarea și după aceea ratificarea acordului pentru parteneriat și prietenie cu cele două republici. Cerem Kievului să înceteze imediat războiul, în caz contrar vor urma consecințe majore”, a afirmat Vladimir Putin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: