Redactia.ro
Home » Știri » Mesajul unui preot în prag de Bobotează: „După ce ai dat cel puțin 500 de lei pe băutură…”

Mesajul unui preot în prag de Bobotează: „După ce ai dat cel puțin 500 de lei pe băutură…”

GALERIE FOTO (2)

Mesajul unui preot în ajun de Bobotează a ajuns viral în mediul online. Slujitorul Domnului este mâhnit de atitudinea celor care îi critică pe preoți care bat la uși în această perioadă. Iată ce le-a transmis preotul Teodor Ciurariu!

Mesajul unui preot în prag de Boboteaza

După cum știm, zilele acestea, preoții merg din casă în casă cu Bobotează pentru a alunga necazurile și neplăcerile din casele credincioșilor și pentru a sfinți locuințele acestora. Sunt români care de-abia așteaptă acest ritual, dar sunt și destui care nu deschid ușa slujitorilor Domnului și care critică acest obicei.

Preotul Teodor Ciurariu a lansat un atac la adresa celora care au mesaje critice vizavi de preoți și Bobotează. El îi ceartă pe cei care postează în mediul online mesaje defăimătoare la adresa bisericii și îi sfătuiesc pe aceștia să nu deschidă, pur și simplu, ușa preoților decât să le arunce vorbe de ocară.

Ce le-a transmis preotul credincioșilor

Preotul face apel la conștiința românilor și le spune să fie mai buni și mai empatici. El le sugerează celor care nu vor să primească preoții cu Bobotează să nu deschidă, pur și simplu, ușa.


”De cugetat zilele astea ! 🤔 Drag român ,,spiritual” , după ce ai dat cel puțin 500 de lei pe băutură în ultimele 2 săptămâni, cam 500 de lei pe mâncăruri aruncate a doua zi la gunoi, 500 de lei pe artificii şi 20 lei la colindători, acum faci circ pe net, fiindcă refuzi să îl primeşti pe popa cu Boboteaza. Bravo! 😂😂😂 Eşti, într-adevăr, un individ dezvoltat…. multilateral….. multicultural …. chiar progresist 😊, care nu mai bagă în seamă tradiţiile poporului. ( Ce-s alea?) Am o idee! 🤔 Nu posta pe net,lasă,, ghidușiile” astea puerile… Închide uşa! Nu fă circ, fă linişte! Popa nu e de la Jandarmerie, nu va sparge uşa! 😏 Te îmbrăţişez!”, este mesajul publicat de Teodor Ciurariu pe Facebook.

Cum trebuie primit preotul de Bobotează

Tot preotul Teodor Ciurariu ne învață cum să primi preoții de Bobotează

„Potrivit tradiţiei Bisericii Ortodoxe, înaintea praznicului Botezului Domnului, preoţii merg în parohii, în casele enoriaşilor, pentru a le sfinţi stropindu-le cu agheazmă mare.
Apa sfinţită de preot poartă în ea puterea curăţitoare şi sfinţitoare a harului dumnezeiesc şi aduce binecuvântarea lui Dumnezeu peste casa creştinului. Preotul intră în casele tuturor credincioşilor pentru a-i cunoaşte mai bine, pe fiecare cu problemele sale, pentru a le stropi şi a le binecuvânta locuinţele. Se stropesc cu agheazmă toţi membrii familiei, casa, gospodăria, chiar şi animalele din curte, ca toate să primească binecuvântarea lui Dumnezeu, acum, la început de an.
Este un semn al prezenţei lui Dumnezeu în inimile şi în casele oamenilor, un semn al acceptării prin credinţă a iubirii şi ocrotirii Părintelui Ceresc în viaţa noastră.
Sărbătoarea Botezului Domnului sau Boboteaza este pregătită încă din ajun.
Ajunul Bobotezei, 5 ianuarie, este o zi de asceză, o zi de post, o zi de curăţire şi de înălţare spirituală.
Credincioşii mai râvnitori ţin în această zi post negru sau nu mănâncă nimic până la asfinţitul soarelui. De asemenea, creştinul se îngrijeşte ca locuinţa lui să fie curată, deoarece preotul va stropi cu agheazmă în fiecare cameră.
La vizita pastorală de Bobotează este bine să avem pe masă o lumânare aprinsă şi un vas curat în care se va pune agheazma. Aceasta se va consuma dimineaţa pe nemâncate sau la încheierea ajunării totale din ziua premergătoare Botezului Domnului.
Cu un mănunchi de busuioc se stropeşte în semnul Sfintei Cruci în toate încăperile, până la odovania praznicului trecută în calendar la data de 14 ianuarie.”, scrie acesta pe Facebook.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: