Redactia.ro
Home » Știri » Meteo luna iunie. Cum va fi vremea în România și unde sunt zonele în care va ploua

Meteo luna iunie. Cum va fi vremea în România și unde sunt zonele în care va ploua

meteo luna iunie

Meteo luna iunie. Anul acesta, vara se instalează timid. Vara adevărată vine din 8 iunie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că prima săptămână din iunie este caracterizată de temperaturi mai scăzute decât media perioadei.

În prima lună de vară nu vom avea parte de temperaturi toride, așa cum am fost obișnuiți în anii trecuți, însă ne vom bucura de soare și atmosferă plăcută, potrivit ANM, citat de Mediafax.

Meteo luna iunie. Cum va fi vremea în săptămâna 1-8 iunie

Perioada 1-8 iunie este caracterizată de temperaturi medii ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Vor lipsi precipitațiile în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Meteo luna iunie. Cum va fi vremea în săptămâna 8-15 iunie

În perioada 8-15 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Ploile vor fi excedentare, mai ales în regiunile nordice, centrale și sudice.

Meteo luna iunie. Cum va fi vremea în săptămâna 15-22 iunie

Perioada 15-22 iunie este caracterizată de valori termice în jurul celor specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această săptămână în toate regiunile.

Meteo luna iunie. Cum va fi vremea în România pe regiuni

Până în data de 8 iunie, temperaturile vor fi mai scăzute și nu ne vor ocoli nici ploile.

Transilvania

După 1 iunie, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată. Maximele vor urca la 25…26 de grade. Minimele vor crește de la 6…7 grade spre valori medii în jurul a 12 grade.

Maramureș

Și în această regiune, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că maximele vor crește de la medii în jurul a 19 grade în ziua de 01 iunie, până spre 25…26 de grade în zile de 06 și 07 iunie.

Moldova

Ulterior datei de 31 mai, valorile termice vor crește treptat, maximele ajungând spre medii în jurul a 26 de grade pornind de la medii de 19….20 de grade. Temperaturile minime vor crește de la medii în jurul a 8 grade în prima zi a lunii iunie, spre 14 grade.

Dobrogea

Vremea se va încălzi treptat. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

Muntenia

De la 1 iunie vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că maximele vor crește de la valori medii în jurul a 22 de grade spre 28 de. Minimele vor intra într-un proces similar.

La munte

Vremea va intra într-un proces de încălzire, maximele vor ajunge la valori medii în jurul a 16 grade, iar minimele spre medii în jurul a 8 grade.

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului în toate România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: