Redactia.ro
Home » Știri » Vremea instabilă în weekend-ul 29-31 mai. Se așteaptă ploi torențiale cu vijelii și descărcări electrice

Vremea instabilă în weekend-ul 29-31 mai. Se așteaptă ploi torențiale cu vijelii și descărcări electrice

Vremea instabilă weekend-ul 29-31 mai. Se așteaptă ploi torențiale cu vijelii și descărcări electrice

Vremea instabilă în weekend-ul 29-31 mai. Temperaturile rămân scăzute și în multe regiuni ale țării se așteaptă ploi torențiale cu vijelii și descărcări electrice. Va fi, așadar, un final de lună răcoros, anunță specialiștii ANM.

Meteorologii atrag atenția că se vor înregistra diferențe de temperatură considerabilă în acest weekend în nordul și centrul teritoriului. În Muntenia, gradele vor urca în termometre până la 26 de grade C, în timp ce în Maramureș vor coborî până la 14 grade în perioada 29 – 31 mai, potrivit ANM.

Vremea vineri 29 mai

Temperaturile vor rămâne scăzute, cel puțin în regiunea nord-estică a României. Temporar, va ploua sub formă de aversă și sunt așteptate grindină și descărcări electrice. În restul țării, instabilitatea atmosferică va rămâne accentuată, în special în cea de-a doua parte a zilei. Sunt aștepate ploi ce pot avea caracter torențial. În intervale scurte de timp ori prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp și izolat 30 l/mp. În Moldova și pe crestele montane înalte vântul va avea intensificări. Temperaturile maxime se vor situa între 15 și 23 de grade C, în timp ce minimele vor fi între 4-13 grade. Iată vremea 29 mai pe orașe!

Prognoza meteo ANM sâmbătă 30 mai

Vremea se va menține rece și instabilă și sâmbătă, 29 mai, în mai toată țara. Temperaturi mai joase se vor înregistra în nord și nord-estul României. În toată țara, cerul va fi înstabil, iar temporar va suferi înnorări. Se așteaptă ploi sub formă de averse, însoțite de descărcări electrice și căderi de grindină. În regiunile din jumătatea sudică a țării, dar și pe crestele montane, vor fi prezente și alte fenomene meteo. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 grade, în timp ce minima va fi de 5-14 grade.

Vremea duminică 31 mai

Vreme rece la sfârșitul acestei săptămâni. În nordul, nord-vestul și centrul țării, vremea se va menține răcoroasă, cu cer noros. Va fi o zi ploioasă, iar cantitatea de apă va fi moderată, iar pe alocuri chiar însemnată. În restul țării, temperaturile vor mai crește și se vor apropia de normalul acestei perioade. Chiar și așa, ploile nu vor lipsi, chiar dacă vor scurte. Temperaturile maxime se vor situa între 14 și 15 grade C în Maramureș și în nordul Moldovei, și peste 20 de grade în restul țării. Maxima termică va fi de 26 de grade și se va înregistra în Muntenia.

Loading...