Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo iunie. Specialiștii ANM au anunțat cum va fi vremea în urmatoarele patru săptămâni

Prognoza meteo iunie. Specialiștii ANM au anunțat cum va fi vremea în urmatoarele patru săptămâni

Cum va fi vremea în iunie

Vara se lasă mult așteptată, pentru că în cea a mai rămas din luna mai și în prima parte a lunii iunie vom avea parte de temperaturi mai mici decât ar fi normal. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarea perioadă, iar potrivit specialiștilor, vara va veni cu adevărat în țara noastră abia după 8 iunie.

Astfel, între 25 mai-1 iunie vom avea parte de temperaturi mai mici decât normalul acestei perioade, spun meteorologii.

Totodată, ANM a anunțat că ultimele zile din luna mai vor fi foarte ploioase în aproape toată țara.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane. Excepţie vor face regiunile nord-vestice, unde cantităţile de precipitaţii vor fi local deficitare”, se arată în prognoză.

Săptămâna 1-8 iunie

Prima săptămâna din prima lună de vară nu va fi prea călduroasă. Astfel, temperaturile de care vom avea parte nu vor fi neapărat unele de vară, ci va fi mai degrabă mai răcoare decât ar fi normal. Totuși, temperaturile vor fi ușor mai coborâte, așa că nu se va resimți diferența de temperatură ca fiind una majoră. În acest interval nu vom mai avea parte de ploi, cel puțin în partea de vest și sud-vest a țării.

Săptămâna 8-15 iunie

Următoarea perioadă din prima lună de vară va fi una caracterizată de temperaturi normale pentru această lună, așa că putem spune că vara începe cu adevărat în România cu această dată. Ploile vor fi excendentare în partea de nord, sud dar și în centrul țării. În vestul și în est cantitatea de precipitații va fi normală pentru luna iunie.

Săptămâna 15-22 iunie

Prognoza meteo pentru penultima săptămână din iunie emisă de meteorologii ANM arată că vom avea parte de valori termice potrivite acestei perioade din an. De asemenea, cantitățile de precipitații vor nu vor fi excedentare, astfel că va ploua cât ar fi normal pentru această perioadă din an.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: