Redactia.ro
Home » Știri » Meteorologii ANM au schimbat prognoza meteo pentru Florii și Paște. Vremea, influențată de vortexul polar care a lovit România

Meteorologii ANM au schimbat prognoza meteo pentru Florii și Paște. Vremea, influențată de vortexul polar care a lovit România

Meteorologii ANM au schimbat prognoza meteo pentru Florii și Paște. Vremea, influențată de vortexul polar care a lovit România

Vremea a fost foarte schimbătoare în ultimii ani și am primit tot felul de surprize neplăcute în fiecare anotimp. Se pare că nici primăvara nu și-a intrat în drepturi complet, deși ne aflăm aproape la jumătatea acesteia. Meteorologii au emis deja o prognoză pentru Florii și Paște, dar se pare că au fost nevoiți să facă anumite schimbări în contextul vortexului polar care a lovit țara noastră.

Vreme neașteptată de Florii și Paște

Toată lumea se întreabă cum va fi vremea de sărbători, pentru că majoritatea au planuri, vor să se distreze și le-ar plăcea să știe din timp cum va fi vremea, ca să știe cum să se organizeze. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), care a vorbit încă din luna martie despre acest subiect, revine cu explicații, în urma vortextului polar care a lovit Europa și a ajuns și în țara noastră.

Temperaturile au scăzut semnificativ în ultimele zile și ploile au pus stăpânire pe majoritatea regiunilor din țară. În unele zone au fost atinse și temperaturi negative și au apărut ninsori, în timp ce în alte zone a plouat foarte mult din punct de vedere cantitativ. Administrația Națională de Meteorologie spune că aerul rece se va menține, mai ales cu ocazia primei sărbători mari.

Aflăm acum că această răcire se va resimți și în următoarele zile, de Florii sau de Paște, când speram că vom avea temperaturi chiar și de peste 20 de grade. Mai exact, temperaturile au scăzut acum și, până duminică, pe 9 aprilie, vor crește, dar maximele nu vor sări de 12 grade.

Veștile bune sunt, însă, că ploile vor persista până pe 5 aprilie, dar vremea se va îndrepta de joi din acest punct de vedere.

Vremea bună de Paște

Temperaturile vor crește în Săptămâna Mare, iar până duminică, maximele vor ajunge și la 15 grade. Ploile nu vor apărea deloc în ziua de Paște și nu sunt așteptate fenomene extreme. Vremea va fi bună în majoritatea orașelor mari din țară, pentru cei care au planuri și se întrebau dacă vremea va ține cu ei.

„Așa cum arată prognoza estimativă pentru săptămâna 10-17 aprilie, un regim termic în medie, ușor sub ceea ce ar fi normal și un deficit de precipitații. Adică valori de temperaturi de 15-16 grade în cea mai mare parte a țării, 9-10 grade în zonele centrale și nordice”, a explicat Elena Mateescu la televizor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: