Redactia.ro
Home » Homepage » Meteorologii anunță o lună octombrie atipică. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Meteorologii anunță o lună octombrie atipică. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

GALERIE FOTO (2)

Meteorologii Accuweather anunță că, până la mijlocul lunii octombrie, vremea va fi mai caldă decât este normal în această perioadă a anului. De asemenea, nu vor fi foarte multe precipitații. Deși în octombrie ar trebui să se înregistreze temperaturi mai scăzute și precipitații, lucrurile vor sta diferit. Vremea va fi mult mai călduroasă! 

Cum va fi vremea în luna octombrie 2024

Meteorologii Accuweather au actualizat starea vremii pentru luna octombrie 2024. Vremea va fi atipică pentru perioada respectivă, atât în București, cât și în celelalte orașe din țară. Luna octombrie nu ne va întâmpina cu ploi sau temperaturi scăzute. Vor fi zile însorite, lipsite de precipitații, iar temperaturile vor fi mult peste medie.

Temperaturile vor fi mai mari spre deosebire de cele specifice perioadei. Spre exemplu, în prima zi a lunii octombrie, temperatura maximă în București va fi de 25-27 de grade Celsius.

Temperaturi ridicate la câmpie

Meteorologii estimează că, până la jumătatea lunii octombrie, temperaturile vor fi uşor mai ridicate faţă de cele normale pentru această perioadă, în special în regiunile sudice.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), temperaturile se vor menține mai ridicate, față de nivelul specific perioadei. Nu vor fi precipitații și temperaturile vor fi ridicate. În majoritatea zilelor, temperaturile se vor situa între 16 și 25 de grade Celsius.

Spre finalul lunii octombrie se poate observa o tendință de scădere, cu o temperatură maximă de 18 grade Celsius. Temperatura minimă va oscila între 7 – 8 grade Celsius. Cea mai friguroasă noapte a lunii, în Capitală, va fi pe 24 octombrie. Atunci, temperatura minimă va fi de 4 grade Celsius. În zonele montane, primele ninsori sunt prognozate pe 21-22 octombrie 2024.

Săptămâna 1 – 6 octombrie 2024: temperaturi maxime între 19 și 25 de grade, temperaturi minime între 6 și 14 grade Celsius;
Săptămâna 7 – 13 octombrie 2024: temperaturi maxime situate între 18 și 22 de grade, temperaturi minime între 9 și 11 grade Celsius;
Săptămâna 14 – 20 octombrie 2024: temperaturi maxime între 18 și 20 de grade, temperaturi minime între 6 și 10 grade;
Săptămâna 21 – 27 octombrie 2024: temperaturi maxime între 16 și 19 grade, temperaturi minime între 4 și 8 grade;
Săptămâna 28 –31 octombrie 2024: temperatura maximă de 18 grade, temperatura minimă între 7 și 8 grade Celsius.

Sursă foto: Accuweather

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: